Nova serija po istoimenoj kultnoj bestseller knjizi “MI DJECA S KOLODVORA ZOO”

6 mar

Dostupna je nova hit serija „Mi djeca s kolodvora Zoo” na HBO GO, snimljena po istoimenoj knjizi, istinitoj priči, koja je 1978. šokirala svijet. 40 godina nakon objave kultne ispovijesti u vidu knjige, stigla nam je nova hit serija o kojoj već svi pričaju. Knjiga je širom svijeta prodana u pet miliona primjeraka i prevedena na 30 jezika.

Istinita priča o Christiane F. djevojci, koja zbog krize i osjećanja nepripadanja porodici i roditelja koji se razvode, traži svoj izlaz u novom društvu, koje je uvodi u pogrešan svijet. Njena priča o djetinjstvu i prijateljstvu prekinutom ovisnošću, ekranizovana je po kultnom bestselleru i dostupna je u izdanju od 8 epizoda na HBO GO.

Fantastično snimljena serija sa odličnom scenografijom, muzikom, kostimografijom i glumom, vodi nas u Berlin krajem 70-tih godina, a prikazuje priču od blještavih i uzbudljivih scena u diskotekama, porodičnih, prijateljskih i ljubavnih odnosa, do raznih pogrešaka. Serija koju definitivno svako treba pogledati, a knjiga se već decenijama čita i postala je obavezno štivo među mladima.

Serija “Mi djeca s kolodvora Zoo” (Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo) je provokativna drama, koja prati priču o 6 tinejdžera u potrazi za vlastitim “mjestom pod suncem“ usred moćnog Berlina. Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi i Benno su glavni likovi priče, koji se pronalaze u očaravajućim disco klubovima i na underground zabavama u Berlinu. Oni su snažni, hrabri i žive divlje u ovom “sjajnom i zabavnom raju“, koji se na početku čini prepun uzbuđenja, zabave i euforije.

U knjizi “Mi djeca s kolodvora ZOO” Christiane F. otvoreno i veoma precizno, priča o sudbini djece tokom 70-tih godina u Berlinu. Priča je to koja je tada potresla njemačku javnost, ali i ostatak svijeta i koja do dana današnjeg nije izgubila na svojoj aktuelnosti i značaju, jer je ta knjiga bila obavezna literatura i najpopularnije štivo, među mladima decenijama.

Glavne uloge u seriji tumače: Jana McKinnon, Michelangelo Fortuzzi, Lea Drinda, Lena Urzendowsky, Jeremias Meyer i Bruno Alexander. Autor i režiser je Philipp Kadelbac, scenaristkinja i producentkinja je Annette Hess, a producenti su i Sophie von Uslar i Oliver Berben.

Kako bi se naglasila autentična atmosfera u seriji, korištena je muzika slavnog muzičara Davida Bowieja, koja je poslužila i kao inspiracija, dok su originalna izvođenja pionira elektronske muzike Roberta Kocha i Michaela Kadelbacha, doprinijele kreiranju zapanjujućeg, fantastičnog soundtracka, koji je savršen spoj moderne i kultne muzike.

Producente serije je pratila velika sreća, jer je snimanje bilo u Berlinu i Pragu, gdje je za potrebe snimanja izgrađen veliki disco klub, a snimanje je završeno tik prije pandemije. Serija suprotstavlja sjaj, uzbuđenje, mladost, zabavu, druženje, euforiju, sjaj, prijateljstvo, ljubav, porodicu, ali i tešku tugu, strah, razočarenje, bol, težinu, patnju.

/ultra.ba/

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments