Neobična knjiga koja će vas natjerati na razmišljanje

7 apr

Psi” je nevjerojatna knjiga nepoznatog zapisivača koja, unatoč naslovu koji vas možda odvede na krivi put, ne govori o psima; ova potpuno nenametljiva priča prepuna simbolike namijenjena je svima onima koji žele razumjeti pozadinu svojih života i ljudskog bivanja uopće.

Glavni junak priče jest Eros; moderan mladić koji zbog razočaranja u ljubavi bježi od kuće no, kako to obično i biva, ne uspijeva pobjeći od svijeta svojih misli. Tako sreće psa, metaforu Života koji mu po putu razotkriva ”sedam tajni” pomoću kojih dolazi do raznih zaključaka, a pomoću kojih objašnjava brojne ljudske fenomene kao što je ljubav, odgoj, ljudski strahovi … U nastavku se tako pronađe u 12 posve različitih svjetova koji zapravo predstavljaju psihu 12 ljudskih karaktera, a svaki svijet predstavlja i prikazuje određenu društvenu skupinu. Ono što je zanimljivo jesu dojmovi čitatelja koji se toliko razlikuju da ćete pomisliti kako su mnogi zapravo čitali potpuno drugi roman.

Priča je naizgled vrlo jednostavna, no u sebi skriva itekako kompleksan ustroj koji čitatelju omogućuje zanimljiv uvid u svijet vlastitih misli, vrijednosti i predodžbi o sebi i drugima uopće. Osnovnu nit knjige predstavlja nova revolucionarna teorija psihologije, no ”Psi” je roman koji je daleko od stručne literature; on zapravo na vrlo jednostavan i čitljiv način prikazuje novo znanje psihologije koje je brojnim čitateljima promijenilo život.

Ova sjajna, neponovljiva priča o čovjeku razotkriva koliko različito vidimo, shvaćamo i razumijemo istinu, a samim time i sebe i druge. Iako će vam se, kada uzmete ovu knjigu u ruke, činiti da vi čitate roman, vrlo brzo ćete otkriti da je zapravo roman pročitao vas.

/www.fashion.hr/

(Visited 180 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments