Nekoliko kućnih stvari koje možete prodati i brzo zaraditi novac

16 nov

 

Ako ste se posljednjih nekoliko dana ili sedmica bavili jesenjim raspremanjem kuće, vrlo je vjerovatno da ste pronašli nekolicinu stvari koje vam više ne trebaju, a i dalje ih čuvate. Zašto ih onda ne prodate?

Umjesto da ih bacite, razmislite o tome da stvari koje više ne koristite prodate i novac stavite na štednju ili kupite nešto novo i spremite se za zimu.

Gdje prodati stvari? Na Facebooku postoji nekolicina stranica na kojima ljudi redovno prodaju stare i korištene stvari, a osim toga, možete posjetiti second-hand prodavnice ili koristiti stranice poput eBaya i Amazona.

Među stvarima koje možete prodati su komadi odjeće (majice, hlače, haljine, jakne, vjenčana haljina, kaiševi…), ali i stari nakit. Posjetite zlatara i provjerite koliko vrijedi, pa ako ga više ne koristite prodajte ga.

Pročešljajte kuću i pokušajte pronaći stare mobitele, dijelove kompjutera i slične stvari. Neke od njih možete prodati čak i ako su neispravni, te dobiti novac za dijelove koji se mogu koristiti na drugim uređajima.

Ista stvar važi i za knjige – one koje kod vas skupljaju prašinu vjerovatno bi obradovale nekog drugog, pa stoga zavrnite rukave i presložite ih, odvojite one koje vam ne trebaju i prodajte ih nekome kome bi one mogle biti korisne ili interesantne.

Među stvarima koje također možete prodati su i stara sportska oprema, dječije igračke, namještaj, video igrice, muzički instrumenti, umjetnine, kuhinjski elementi ili sprave koje više ne koristite…

 

/klix.ba/

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments