Nedjeljni rituali koji će ti omogućiti uspješniju radnu sedmicu

29 mar

Koja je tvoja savršena nedjeljna rutina?

Odvoji malo vremena za razmišljanje

Nedjelja je idealan dan za refleksiju i za analizu svega što se desilo u tjednu koji je na izmaku. Razmisli o tome što ti se sve dogodilo tijekom radnog tjedna i što bi od toga mogla poboljšati, u kojim segmentima napredovati? Koje promjene trebaš uvesti u novom radnom tjednu? To se ne odnosi samo na poslovne zadatke, već i na tvoje prehrambene navike, vježbanje, vrijeme provedeno s najmilijima, itd.

Zapiši sve na papir

Nakon što si napravila kompleksnu analizu, vrijeme je da se organiziraš i da sve najbitnije napišeš na papir. Odredi si prioritete, najvažnije ciljeve koje želiš ispuniti i napravi ‘to-do’ liste. Imaj taj papir uz sebe u novom tjednu i povremeno provjeravaj što si ostvarila, a što još trebaš realizirati.

Odredi si 3 cilja tjedno

Želiš li ostvariti sve svoje ciljeve koje si zamislila u ovoj godini, onda probaj tjedno imati barem tri manja cilja. Jedan od tih ciljeva može se odnositi na karijeru, a ostali neke budu povezani s tvojim privatnim životom i osobnim razvojem. Takav način organizacije omogućiti će ti da ostaneš u toku sa svim svojim vremenskim rokovima i obavezama.

Zakaži dejt sama sa sobom

Nedjelja navečer neka bude rezervirana samo za tebe. Ugasi mobitel, poslovno računalo i posveti se svojim ritualima opuštanja ili omiljenim hobijima. To vrijeme neka bude samo za tebe i za ono što voliš raditi. Pogledaj svoj omiljeni film, napravi si pjenušavu kupku, pročitaj knjigu ili otiđi u šetnju gradom. Priušti si barem nekoliko sati uživanja u svojim omiljenim aktivnostima i novi ćeš radni tjedan započeti puno sretnija i ispunjenija.

/zena.rtl.hr/

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments