Ne volite kafu? Razbudite se uz ove napitke

8 mar

Činjenica da ne volite određeni okus ne znači da morate biti pospani i umorni tijekom
cijelog dana. Savjet je da jednostavno svoju dozu kofeina “nabavite” iz drugih napitaka, poput čaja i smoothieja, prenosi Faktor.

Nutricionisti predlažu da probate sljedeće napitke:

Kombucha

Kombucha je jedan od sve popularnijih napitaka, što nije ni čudno budući da je poznat po brojnim zdravstvenim prednostima. Ovaj fermentirani napitak, koji se dobija od gljive kombucha, dat će vam dovoljno energije da započnete dan.

Chai

Još jedan napitak koji će vas bez problema razbuditi je chai, vrsta indijskog čaja koji je odličan spoj crnog čaja (koji će vam dati potreban kofein) i pažljivo pomiješanih začina koji će vas ugrijati i razbuditi.

Zeleni smoothie

Ovaj ukusni zeleni napitak pun je zdravih sastojaka, a pomoći će vam da se pripremite za sve izazove koji vas čekaju tokom radnog dana. Ako niste veliki ljubitelj lisnatog povrća budite bez brige, jer zeleni smoothie istovremeno može biti zdrav i ukusan.

Voda s limunom

Ako ste se zasitili čajeva probajte još jedan odličan napitak za razbuđivanje – vodu s limunom. Ovaj jednostavan napitak, osim što pruža puno zdravstvenih koristi, brzo će hidratizirati tijelo nakon duge noći.

Zeleni čaj

Zeleni čaj zasigurno je jedan od najpopularnijih čajeva i savršen napitak za razbuđivanje. Osim što sadrži kofein, pun je nutrijenata i vrlo ukusan.

Vruća čokolada

Kako dani postaju hladniji, sve je teže ustati iz toplog kreveta. Pravi spas u takvim situacijama je topli napitak, a kada nema kafe tu je topla čokolada. Ovaj slatki napitak ugrijat će vas i pripremiti za dan.

 

/pogled.ba/

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments