Nagrađeni studenti Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije u Sarajevu

20 apr

Cilj takmičenja je otkrivanje izrazito nadarenih učenika i studenata.

U utorak 16.04.2024. godine, na Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike, nagrađeni su studenti Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije u Sarajevu.

Studentice Jovana Pavlović (II godina, klasa prof. Vedrana Šimić), Hanadi Karić (IV godina, klasa prof. Vedrana Šimić) i Idna Muminović (IV godina, klasa prof. Adema Pljevljak – Krehić), osvojile su prvu, a student Tomislav Perić (IV godina, klasa prof. Adema Pljevljak – Krehić) drugu nagradu.

Za klavirska upratnju takmičara bio je zadužen viši. umj. saradnik, dr Milan Lucić.

Udruženje muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine zajedno sa oko četdeset kulturno obrazovnih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine već dvadeset i šest godina organizuje Federalno takmičenje učenika i studenata muzike.

Takmičenje se organizira kao trajna manifestacija u okviru sistema školstva svih osnovnih i srednjih muzičkih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine te Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu-institucije na kojoj se i odvija kompletna manifestacija.

– Cilj je otkrivanje izrazito nadarenih učenika i studenata, pružanje podrške nagrađenim takmičarima u njihovom daljem školovanju i profesionalnoj orjentaciji, kao i razmjena pedagoških iskustava u njegovanju budućih muzičkih izvođača, saopćeno je iz MAS UNSA.

-studomat.ba

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments