Na Twitteru sve češći hashtag #CancelNetflix – Koji su razlozi?

9 jun

Najnoviji plan znači da će oni koji imaju Netflix Standard plan koji košta 15,49 dolara mjesečno, imati mogućnost da dodaju još jednog člana koji može koristiti uslugu izvan domaćinstva vlasnika naloga za 7,99 dolara mjesečno. Oni koji koriste paket Netflix Premium sa 4K streamingom imaju mogućnost dodavanja do dva dodatna člana, a svaki će koštati 7,99 dolara mjesečno. Netflix je objavio da pretplatnici dva najjeftinija plana (Osnovni sa oglasima koji košta 6,99 dolara mjesečno i Osnovni bez oglasa koji košta 9,99 dolara) neće imati mogućnost dodavanja dodatnih članova na svoj račun.

Međutim, čini se da je ovakav Netflix-ov potez izazvao reakciju razočaranih korisnika, što je bilo i očekivano. Tako se posljednjih dana korisnici sve više žale na društvenim mrežama na ovaj potez Netflixa, a na Twitteru je sve popularniji hashtag #CancelNetflix.

Ipak, izgleda da nije samo zabrana dijeljenja šifri glavni razlog ovog hashtaga. Naime, bivši korisnici najpopularnije platforme za streaming filmova i serija izrazili su nezadovoljstvo kvalitetom originalnog Netflixovog sadržaja.

Drugi su se žalili na otkazivanje određenih Netflixovih serija, a svi ovi faktori zajedno, od kojih je naravno zabrana dijeljenja šifri najvažniji, doprinijeli su tome da sve veći broj korisnika napusti Netflix.

Iz Netflixa su ranije ove godine naveli da očekuju da će kratkoročno doći do smanjenja broja korisnika na platformi, ali da ipak na dugoročnom planu očekuju porast prihoda.

 

-mostarski.ba

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments