Na Jahorini u četvrtak otvaranje najdužeg alpine coastera u regionu

13 avg

Na Jahorini će u četvrtak, 15. augusta, svečano biti otvoren najduži alpine coaster u regionu, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.
Svečano otvaranje bit će održano u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice.

Iz Olimpijskog centra Jahorina ističu da se planskim investicijama žele pozicionirati na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona.

Izgradnja ove najveće ljetne adrenalinske atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, samo je jedan od segmenata uspješne strategije, naveli su iz ovog centra.

Prema programu, u 14:30 sati predviđeno je okupljanje učesnika na platou Poljice i organizovani odlazak šestosjedom do vrha, u 15 sati slijedi okupljanje učesnika na polazu boba na šinama (pored vještačkog jezera), u 15:15 sati sliejdi program svečanog otvaranja i konferencija za medije kojoj će, osim visokih zvaničnika, prisustvovati direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek. Nakon toga će na na platou Poljice u 16 sati biti održan koncert Ane Kokić.

klix.ba

(Visited 66 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments