Na iPhone stiže promjena vezana uz prekid poziva

17 aug

Appleov iOS 17 uključivat će jedno od najvećih ažuriranja za iPhone u posljednjih nekoliko godina.

Između ostalog, s novim ažuriranjem doći će transkripcija govorne pošte u real timeu, “kontaktni posteri” pomoću kojih će korisnici moći odabrati fotografiju koja se pojavljuje kada zovu kontakte koji imaju iPhone te novo korisničko sučelje. No, na društvenim mrežama najviše je pažnje privukla informacija o pomicanju ikone za prekid poziva.

Naime, u beta verzijama iOS-a 17, Apple je premjestio ikonu “Prekini poziv”. Sada je ta opcija premještena u donji desni kut ekrana, dok je dosad bila u sredini donje trećine zaslona. Mnogi se već žale da će im to stvoriti velike probleme u počecima.

Već vidim da ću stiskati automatski na staro mjesto“, “Mjesecima ću se navikavati na to“, “Kakvih ću samo problema s prekidanjem imati“, pišu ljudi.

Nije prvi put da se mijenja sučelje

Ovo nije prvi put da Apple preuređuje korisničko sučelje kako bi ključne tipke stavio bliže dnu telefona, pogotovo kako zasloni telefona postaju sve veći.

Godine 2021. Apple je promijenio svoj preglednik Safari u beta verziji iOS-a 15 kako bi URL traku stavio na dno i ažurirao dizajn. Međutim do trenutka kada je konačna verzija objavljena u rujnu, Apple je dotjerao dizajn, poništio neke promjene i dao korisnicima mogućnost da URL traku vrate na vrh stranice.

-jabuka.tv

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments