Mostarski tim predstavlja BiH na olimpijadi u Singapuru

14 aug

‘Na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FCG2021 Discover&Recover osvojili smo 1. mjesto među 177 zemalja sudionica 2021. godine. Također, na FIT Coding Challenge-u za kategoriju Smart Living and Innovations osvojili smo nagradu za primjenjivost proizvoda.

Nadalje, osvojili smo nagradu MADE IN BiH za najbolji tehnički/inženjerski projekt u zemlji pod nazivom “Redukcija šumskih požara”. Na međunarodnom MEB natjecanju robota u Turskoj, naš tim je između 10.803 takmičara osvojio 3D printer, pehare i novčanu nagradu od 5.500TL.

Uz to, priznanje dolazi i iz Ženeve od prošle godine, gdje smo osvojili tri nagrade i to Safety Award, Outstanding mentor i Social media award”, naveli su. Budućnost je stigla Ističu kako robotika predstavlja budućnost koja nam je već stigla. ”Ona će promijeniti način na koji radimo i živimo, stvarajući nova radna mjesta i zahtijevajući prekvalifikacije.

Ljudi će i dalje biti ključni u upravljanju, programiranju, komunikaciji i zelenoj ekonomiji. Roboti su naši svakodnevni suradnici, često neprimjetni, ali uvijek prisutni”, priopćili su. Ističu i kako su spremni za natjecanje u Turskoj koje je trebalo biti održano od 8. do 11. svibnja u Bursi, ali je prolongirano zbog zemljotresa koji je zadesio tu zemlju. Ono će se održati od 6. do 9. rujna 2023. godine. No, iz ovog tima poručuju kako još nismo sigurni hoće li na to natjecanje otići.

-bljesak.info

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments