Model Institucija Bosne i Hercegovine (MIBiH)

28 mar

Model Institucija Bosne i Hercegovine (MIBiH) predstavlja inovativni projekt koji je osmišljen s ciljem simuliranja rada različitih institucija države, poput parlamenta, vlade, sudstva i drugih relevantnih tijela. Kroz četverodnevnu konferenciju, sudionici imaju priliku da se upuste u simulaciju procesa donošenja odluka i rješavanja problema koji su karakteristični za stvarne političke i društvene kontekste.

Ova konferencija nije samo simulacija, već i platforma za razvoj ključnih vještina i stjecanje iskustva koje je od neprocjenjive važnosti za osobni i profesionalni razvoj mladih. Sudionici će imati priliku razvijati vještine vođenja, pregovaranja, timskog rada, istraživanja i javnog nastupa, što će im koristiti u svim sferama života.

MIBiH također ima za cilj potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim promjenama te ih inspirirati da preuzmu odgovornost za oblikovanje budućnosti svoje zemlje. Kroz interaktivne simulacije, sudionici će se suočiti s realnim izazovima i problemima te tražiti kreativna rješenja, čime će doprinijeti stvaranju svjesnije i angažiranije društvene zajednice.

Model Institucija Bosne i Hercegovine počinje 24. 4. 2024. s otvaranjem a konferencija se završava 28. 4. Održavat će se u prostorijama Univerziteta SSST na Ilidži al i u Gimnaziji SSST na Bistriku. Očekivani broj učesnika je oko 150 kroz 6 komiteta.

Ovim putem tim iz Modela Institucija BiH poziva sve učesnike od 17-22 godine da nas zaprate na našem Instagram profilu za više informacija.

Prijavu možete popuniti putem linka.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments