Mlada i uspješna producentica: izašla sam izvan komfor zone

27 feb

Ana Badurina – tvrdi da se do 25. godine života bezbroj puta izgubila i zaljubila, te u 2016. konačno upoznala ljubav svog života – video produkciju. Tada s redateljem Lukom Sepčićem osniva SESTRICE, te aktivno radi na snimanju video spotova za razne hrvatske izvođače. U pandemijskoj je godini postala dio produkcije zabavnog programa Nove TV u kojoj se uči disciplini. Teži istraživanju umjetnosti u svakom smislu, voli ljude pozitivnog duha, pojačanog entuzijazma pa kada se mnogima čini i uzaludnim. Jedva čeka slobodu, rave i zagrljaje, jer je nježnost sve što je potrebno ovom svijetu da se riješi većina problema.

Kako bi glasila vaša definicija mode?

– Moda je za mene način izražavanja, dio ljudske osobnosti i karaktera te definitivno umjetnosti. Uživam promatrati umjetnost u svakom obliku, najviše onu koja meni nije srodna, jer me uvijek iznenađuje, pokazuje svoje sfere i mogućnosti i uči me koliko se kroz istu možemo izraziti i stvarati.

Biste li se opisali kao pustolov, doslovno, metaforički?

Mislim da zaista jesam pustolov u svakom smislu. Cijeli je moj put zapravo satkan od trenutaka hrabrosti, ludosti i prepuštanja.

Na koji način novi komadi H&M Studio kolekcije odgovaraju vama, vašem karakteru?

– Volim izlaziti van komfor zone, a to je za mene napravila crvena haljina. Nikada se u takvom komadu odjeće ne bih zamislila, ali činjenica da smo išli u taj korak potpuno me iznenadila i dala mi dozu ženstvenosti na koju zbog prirode svog posla često zaboravim. To je ono što najviše volim u modi. Iznenađuje, čak i kada se mi sami stavimo u neke okvire. Cijela je kolekcija hrabra, dok s druge strane sadrži nekoliko prekrasnih basic komada kojima se uvijek razveselim.

Koja je po vama poveznica umjetnosti i mode?

– Možda bih to najlakše objasnila kroz svoj primjer. Kada Luka s kojim stvaram složi određeni vizual i moodboard, sektor koji definira look izvođača, jednostavno diže priču na još jednu razinu iznad. Dogode se stvari o kojima mi ni ne sanjamo i zato volimo spajati kreativne ljude u jedan tim. Svatko daje svoj doprinos kroz svoje oči. Ponekad ni u najluđim snovima ne možemo zamisliti kako bi se neke boje i uzorci uklopili u njegovu viziju. Ali onda slijedi najbolji dio priče. Ako se pametno odaberu ljudi, nastaje eksplozija umjetnosti, mode, svjetla, lokacije, kadra i na kraju dana – glazbe.

Kako biste opisali svoju radnu / umjetničku poziciju?

– Zaista uživam u svojoj ulozi producenta u Sestricama. Djelujemo godinama po istom sistemu. Čim dobijem uvid u storyboard, razmišljam koja bi kombinacija ljudi mogla stvoriti savršenu priču, ili s druge strane, tko bi nas potpuno mogao iznenaditi. Pažljivo biram ljude s kojima radim. Jako mi puno ovisi kakva je energija ljudi, radna etika i neko razumjevanja načina rada, uopće. Mislim da je zapravo ljepota mog posla upravo u tome što mogu birati tim, a to se ispostavilo da itekako djeluje na samu atmosferu snimanja, efikasnost, a na kraju dana i na željeni rezultat. Upoznavajući ljude kroz branšu, brojni su me kreativci potpuno oduševili svojim pristupom, stvaralaštvom, otvorili mi još neke horizonte i načine razmišljanja i dali mi tu dozu hrabrosti, da nikada ne igramo na sigurno.

Kako vidite mjesto žene u ovomu našem društvu, a kako svoje – intimno? Kojim se pitanjima ponajviše bavite?

– Smatram da su žene sve glasnije i hrabrije. Osobno radim u okolini gdje žene prevladavaju, a i kada nije taj slučaj, izazivaju ogromnu količinu poštovanja. Moram priznati da sam od svog početka do danas imala malu borbu s postavljanjem u poslovnom svijetu. Često me se smatralo mladom i nadobudnom curicom, ali sam u startu odlučila da nemam ništa protiv ako ljudima smeta entuzijazam, pa kako ga god već žele nazvati. Sve ovisi o nama samima. Stoga mislim da je međusobna podrška iznimno važna. Mentorirana sam i vođena kroz život zaista snažnim ženama koje su me puno naučile i savršeno me usmjerile pa težim da na neki načim isto napravim i za neku buduću generaciju.

/jutarnji.hr/

(Visited 84 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments