Mjesec mladih: Vijeće mladih Općine Centar i JU Centar Kulture i mladih organizatori obilježavanja dana mladih

1 maj

Sastavni dio obilježavanja dana Općine Cenatr od 2 do 9. maja i obilježavanja dama mladih

Budući da je cilj obilježavanja „Dana mladih“ informisati mlade o mogućnostima koje Općina Centar pruža mladima kao i povezivanje mladih. Vijeće mladih Općine Centar je, na prijedlog Mirze Krajine Generalnog sekretara Vijeća mladih i člana komisije za mlade Općine Centar uz podršku predsjedavajućeg Vukša-Fejzića i direktora CKM-a Armina Omerovića, izmjenilo dosadašnji program obilježavanja “Dana mladih” Općine Centar.

Ovogodišnji program obilježavanja započet će panel diskusijom, koja će se održati 03.05.2019., sa predstavnicima izvršnih i zakonodavnih vlasti Općine Centar sa mladima i omladinskim aktivistima pod nazivom “Dijalog sa mladima”, nakon koje će u sarajevskom Narodnom pozorištu bit održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar, uz prigodan svečarski i kulturno-umjetnički program i nastup Sarajevske filharmonije.

Svjesni značaja kulture u razvoju mladih, 4. maja u 19,30 sati u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar, a pod pokroviteljstvom Općine Centar bit će održana predstava ”Ih, kako bih te ja” povodom 40 godina glumačke karijere Jasne Ornele Beri, dok je u 20 sati planiran muzički projekt ”Poruka u boci” posvećen muzici popularnog Stinga.

Vijeće mladih će ovom prilikom nastaviti svoj rad u sferi prevencije maloljetničkog prijestupništva u saradnji sa Upravom policije MUP-a KS, te će 06.05.2019 učenici osnovnih i srednih škola sa Centra posjetiti Jedinicu za specijalističku podršku Uprave policije Kantona Sarajevo, nakon čega će usljediti prva manifestacija ovog tipa “Festival Osnovnih škola Općine Centar” sa početkom u 13:30.

Edukativni karakter manifestacija će se nastaviti od 10. do 13. maja gdje će naši najmlađi obići i tunel Dobrinja-Butmir gdje će imati historijski čas.

Centralna manifestacija dana mladih Općine Centar obilježiti će se 8. maja od 10 do 17 sati prigodnim program na platou ispred BBI Centra nastupom mažuretkinja, likovnom izložbom mladih umjetnika te velikom manifestacijom “Sajam aktivizma” gdje će biti i Info punkt mladih Općine Centar i organizacija civilnog društva koje djeluju na ovom području.

Vijeće mladih Općine Centar nastoji kroz ovu i slične manifestacije podići svijest o inkluziji mladih u sve sfere njihove zajednice.

http://vmcs.ba

(Visited 50 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin