Ministrica Hota-Muminović potpisala ugovore: Za projekte namijenjene djeci i mladima 100.000 KM

15 aug

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović je potpisala ugovore s predstavnicima udruženja i neprofitnih organizacija koje su odabrane putem javnog poziva za finansijsku podršku aktivnostima namijenjenim djeci i mladima do 19. godine.U okviru javnog poziva, ukupno 30 organizacija će dobiti sredstva iz Budžeta KS u iznosu od 100.000 KM za finansiranje ili sufinansiranje različitih aktivnosti, programa i projekata koji su namijenjeni mladima, a koji trebaju da budu realizirani do kraja ove godine.

– Dinamičnost savremenog svijeta, brze promjene koje su složene, haotične i kontraktidorne, čine proces odrastanja posebno izazovnim. U današnjem svijetu mnoštva informacija i utjecaja, važno je osnažiti mlade da razviju samosvijest, etičnost i otpornost. Mladi su nositelji promjena u društvu i imaju snagu da pokrenu pozitivne promjene. Potrebno je pružiti im prilike da se aktivno uključe u zajednicu, učestvuju u volonterskim aktivnostima, raspravama i izraze svoje mišljenje, izjavila je ministrica Hota-Muminović.

Kako je dodala, ulaganje u obrazovanje mladih ne samo da predstavlja ulaganje u njihovu budućnost, već i u cjelokupni razvoj društva.– Takva ulaganja donose višestruke povrate, čime se stvara temelj za napredak i prosperitet, naglasila je ministrica Hota-Muminović.

Izrazila je zahvalnost predstavnicima nevladinog sektora za njihov posvećeni rad u poboljšanju kvaliteta života mladih.

– Njihov doprinos u pružanju podrške mladima, stvaranju sigurnih i poticajnih okruženja, te promicanju njihovog razvoja je izuzetno važan, zaključila je ministrica Hota-Muminović.

-skolski.ba

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments