KS: Utopljavaju se vrtići, škole, fakulteti i zdravstvene ustanove

19 feb

Ilustracija: STUDOMAT

Još 17 objekata javnih ustanova dobiće potpuno novi izgled, a to su dva vrtića, 11 osnovnih škola, jedan dom zdravlja, dvije srednje škole i jedan fakultet.

Ugovore o njihovom utopljavanju potpisali su danas ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak i predstavnici izabranih izvođača radova.

Kako je najavljeno, radovi bi trebali početi na proljeće. Obuhvatiće zamjenu stolarije, krovova, termoizolaciju fasada, kotlovnica, ugradnju termostatskih ventila i niz drugih intervencija.

Projekt Energijske efikasnosti Vlada KS implementira od 2019. godine, putem resornog ministarstva, a u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

– Ovo je druga faza ovoga projekta, od ukupno tri. Danas smo potpisali dva LOTA za ukupno 17 objekata. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je oko 10 miliona eura, od čega osam miliona čine kreditna sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj, a dva miliona KM su grant sredstva Evropske unije. Pored toga je dodatno obezbijeđen 1.100.000 eura tehničke pomoći, istakao je ministar Bošnjak.

-studomat.ba

(Visited 16 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments