Korisni trikovi za Instagram koje trebate zapamtiti

4 nov

Čak i ako svaki dan visite na popularnoj društvenoj mreži za ljubitelje fotografija i vizualnog komuniciranja, vjerujemo kako niste upućeni u sve trikove.

Postoje značajke, alati i aplikacije pomoću kojih možete izvući više iz Instagrama, a za koje vjerojatno ne znate. Evo pregleda najzanimljivijih koje donosi tportal.

Kako dobiti obavijesti od ljudi koje pratite na Instagramu?

Dva su načina kako uključiti obavijesti koje će vam javljati promjene vezane uz korisničke profile na Instagramu koje pratite. Kako bi aktivirali prvi trebate otvoriti profl koji pratite. Kucnite na padajući izbornik Following ispod opisa profila, i zatim Notifications. Ovdje možete uključivati i isključivati što želite pratiti (objave, Stories, video uživo).

Također ih možete uključiti obavijesti i izravno u objavi korisnika kojeg pratite. Kucnite na objavu, pa na sličicu s tri točkice u gornjem desnom kutu zaslona pa odaberite Turn On Post Notifications. Ovdje ih možete i isključiti ako poželite.

Uklonite oznaku (tag) sa svog lika na fotografijama na Instagramu

Netko vas je označio na fotografiji koja vas prikazuje u ne naročito laskavom izdanju ili memovima s kojima ne želite imati veze? Opet, postoje dva načina kako možete riješiti taj problem.

Otvorite fotografiju i kucnite na nju kako bi odabrali svoje korisničko ime. Pojavit će se dvije opcije: Remove Me From Post i Hide From Profile. Remove Me From Post će ukloniti tag u potpunosti, dok će ga druga tek sakriti.

Počistite povijest pretraživanja Instagrama

Otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i odaberite dugme Settings pri dnu izbornika. Potom možete odabrati Security, što će vas dovesti na stranicu gdje pri dnu možete naći Clear Search History. Kucnite na to. Imajte na umu kako Instagram nakon toga više neće automatski popunjavati vaše uobičajene pretrage.

Pregledajte objave koje ste lajkali

Otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i potom odaberite redom Settings, Account i Posts You’ve Liked. Dobit ćete prikaz 300 zadnjih objava koje ste lajkali.

Uređujte objave kao profesionalac

Veći izbor alata za uređivanje fotografija dobit ćete ako kucnete dugme Edit pri dnu zaslona, uz Filter.

Aktivirajte štedljivi način rada

Kako bi ograničili količinu podataka koju Instagram koristi, otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i potom odaberite Settings. Nakon toga kucnite Cellular Data Use i uključite Data Saver.

Objavljujte s više korisničkih računa na Instagramu

Želite li povezati dodatni korisnički račun na Instagramu, otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i odaberite Settings pa Add Account. Instagram će vas uputiti na stranicu gdje se možete ulogirati u postojeći ili dodati novi račun.

Izrađujte kolaže

S Instagramom je povezana aplikacija Layout (Android | iOS) koja omogućava izradu kolaža i njihovo postavljanje na tu društvenu mrežu. Na raspolaganju je više veličina panela s različitim rasporedom fotografija u njemu…

Učinite objave na Instagramu zanimljivijim

Recimo, možete izraditi kratke video zapise koji se vrte u krug pomoću aplikacija kao što je Boomerang (Android | iOS).

Pronađite korisne hashtagove

Kako bi svoje objave učinili vidljivijima i lakše pretraživima možete koristiti alate kao što je Hashtagify, web odredište koje vam daje hashtagove povezane uz određenu ključnu riječ.

Filtrirajte komentare na Instagramu

Nepristojnih i drugih komentara koji vam se ne sviđaju možete brisati jedan po jedan ili postaviti Instagram tako da ih automatski filtrira. Otvorite svoj korisnički profil, kucnite na sličicu s tri crtice gore desno i odaberite Settings pa Privacy i zatim Comments. Uključite Hide Offensive Comments. Možete upogoniti i opciju Manual Filter kako bi unijeli riječi koje želite prikriti.

Sakrijte svoje Instagram Stories

Kad ne želite da netko vidi vaš Story, kucnite na sličicu s tri crtice na vašem profilu i kucnite redom Settings, Privacy pa Story. Ako kucnete na 0 People ispod Hide Story From doći ćete na zaslon gdje ćete moći odabrati kome želite onemogućiti gledanje vaše Story.

Utišajte Stories određenih korisnika

Otvorite svoj Story Feed i zadržite pritisak na sličici korisnika kojeg želite utišati. Nakon što se pojavi izbornik odaberite Mute pa Mute Story.

Preskočite, pauzirajte i vratite se na neki Story

Brzo ćete prelistati kroz Stories ako potegnete prstom po zaslonu na lijevo stranu ili kucnete po zaslonu. Pauzirat ćete Story ako kucnete na nju i zadržite pritisak. Na prethodnu Story vratit ćete se ako kucnete na lijevu stranu zaslona ili potegnete prstom po zaslonu na desnu stranu.

Arhivirajte svoje stare objave na Instagramu

Otvorite objavu koju želite arhivirati i odaberite izbornik u gornjem desnom dijelu zaslona pa pritisnite Archive. Kad poželite pregledati arhivirane objave, kucnite na sličicu s tri crtice pri vrhu vašeg profila, odaberite Archive i kucnite u padajućem izborniku na Posts.

–http://ba.n1info.com/

(Visited 407 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments