Kao iz bajke: Noćenje s pet milijuna zvjezdica usred ničega

18 sep

Hotel u prozirnom balonu smješten je na Islandu na dvije lokacije, a u ovom privatnom balonu za dvoje možete uživati u magičnom zalasku sunca, promatranju zvijezda ili zimi u promatranju snježne bajke

Uz gejzire, polarnu svjetlost i ostala prirodna čuda, na Islandu sada možete rezervirati i čarobni hotel-balon. Otvoren je 2016. godine, a umjesto četiri zida, poda i stropa, dobivate plastični mjehurić s predivnim pogledom na zvijezde.

Tamo su i zalasci sunca i zime čarobne pa nećete pogriješiti kad god da se odlučite za ovakav ‘izlet’.

Hotel ima dvije lokacije, poznati Zlatni krug (turistička ruta na južnom dijelu Islanda) i prekrasna južna obala.

Obje lokacije su jednako lijepe i ujedno jednako tajne. Točnu lokaciju hotela gosti dobiju tek kada rezerviraju smještaj.

Smještaj je nazvan ‘hotel s pet milijuna zvjezdica’ zbog ogromnog broja zvijezda vidljivih na noćnom nebu, a baloni su na farmi usred šume.

U svakom hotelskom naselju je devet soba i u njih stane samo dvoje ljudi što znači da je ovo idealno odmaralište za parove.

Gosti mogu birati između plastičnog mjehurića na napuhavanje na maloj drvenoj platformi ili manje, krute kugle na podignutim metalnim nogama.

Svaki balon ima potpunu privatnost i odvojen je od ostalih što znači da kada boravite unutra nećete nikoga ni vidjeti ni čuti.

Ovo iskustvo slično je kao spavanje u šumi na otvorenom, osim što ne morate razmišljati o grijanju.

Unutar balonu je soba s bračnim krevetom, lampama, grijačem prostora i mjestom za priključivanje telefona. Dostupne su i dodatne deke, pogotovo kada je zima. Zajednička kuća u blizini ima kuhinju, kupaonice i uređaje za kuhanje i spremanje hrane.

Interneta u balonu nema, ali za tim ni nema potrebe.

Gosti koji odsjedaju u zlatnom krugu moći će vidjeti čuda, uključujući vodopad Gullfoss i Nacionalni park Geysir i Thingvellir. Na južnoj obali mogu se vidjeti neke od najspektakularnijih slapova na Islandu i poznata plaža crnog pijeska Reynisfjara.

Cijene za jednu noć u balonu kreću se od tisuću kuna, dok se vodičke ture mjesta u kombinaciji s noćenjem u balonu kreću od 2600 kuna, piše Insider.

-/24sata.hr/

(Visited 125 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments