Kamo putujete? 50 najboljih destinacija koje treba vidjeti još ove godne

24 jul
Za najodvažnije putnike, izbor TIME-a za 2022. također uključuje arktičku polarnu regiju i Međunarodnu svemirsku postaju…
Tražite li nove i uzbudljive destinacije koje možete posjetiti ove godine, bacite pogled na listu magazina Time koji je za 2022. je pripremio popis lokacija koje postaju sve zanimljivije putnicima.
Izdvojili su popularna i manje istražena mjesta, ali ono što ih spaja jest da “cvjetaju, rastu i mijenjaju se te ulažu u održivost“, piše TIME.

U Britaniji preporučuju Devon i grad Portree koji se smjestio na škotskom otoku Skye, a posjetiti bi trebali vidjeti i Marseille (Francuska), Kopenhagen (Danska), Skellefteå (Švedska) i Valènciju (Španjolska).
Fascinira i talijanska regija Kalabrija, starogrčki grad Solun, portugalska regija Alentejo i arhipelag Madeira.

Malo češko skijalište Dolni Morava i litavski grad-tvrđava Kaunas također su na popisu, a trebalo bi vidjeti i sjaj Istanbula.

Ako vas više privlači Azija, ne biste trebali zaobići indijsku Keralu i Ahmedabad, kao niti japanske otoke Setouchi i Kyushu. Glavni grad Južne Koreje Seul je također vrhunska destinacija, baš kao i Bali te filipinski otok Boracay.

Veliki koraljni greben u Australiji i lučki grad Fremantle također su dobili priznanje TIME-a, kao i novozelandski Queenstown. Transbutanska staza i povijesni Putevi svile u Uzbekistanu neka su od područja kojima se manje putuje, ali to ne znači da ne kriju brojne ljepote.
Za najodvažnije putnike, izbor TIME-a za 2022. također uključuje arktičku polarnu regiju i Međunarodnu svemirsku postaju.

/punkufer.hr/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments