Kako zaraditi od Kuće (Online) – korisni savjeti

21 okt

Kada čovjek krene da razmišlja o vlastitom biznisu, prvo što mu padne na pamet jeste da mu za ovaj podvig treba određena svota novca, koju često nemamo.

Autor: nativemedia.rs

Ako mislite da vam je potreban novac da bi ste se osamostalili kada je posao u pitanju, niste u pravu, prenosi yep.ba

Sjetite se da živimo u eri interneta, kada je sve moguće. Posao frilensera je danas jako aktuelan, naročito među mladim ljudima i studentima.

Pozitivne strane ovog posla su:

  • Fleksibilno radno vrijeme koje sami određujete,
  • Ustajete kad hoćete,
  • Idete na odmor kad god želite,
  • Uzimate slobodan dan kad god vam je potreban,
  • Napredujete zahvaljujući svom radu i trudu,
  • Ne čekate da šef bude raspoložen da vas unaprijedi.
  • Nemate ni kolege koje mogu ukrasti zasluge za vaš rad.

Zarada koja je skroz korektna, dobri frilenseri koji razrade posao mogu zaraditi i nekoliko hiljada eura mjesečno.

Ne morate svaki dan da viđate kolektiv koji vas nervira i iritira, niti da se prilagođavate određenim osobama.

Sami određujete za koga ćete raditi. Biti frilenser ima i svojih negativnih strana. Jeste da možete da radite kad hoćete i koliko hoćete, ali to ne znači da treba da sjedite skrštenih ruku, a novac vam pada s neba

Zarada vam zavisi od učinka i morate mnogo da radite da bi ste nešto i zaradili. Ne možete da se oslonite na fiksni iznos primanja u toku mjeseca, radni staž i socijalno morate da uplaćujete sami. Biti frilenser često podrazumijeva i noćni rad, jer je kod vaših klijenata dan i radno vrijeme, kada se kod nas uveliko spava.

Kako zaraditi od kuće ? Ukoliko ste spremni na određena odricanja, onda je posao frilensera prava stvar za vas. Postavlja se samo pitanje odakle početi. Naša preporuka jeste da to bude Fiverr platforma.

Kako Zaraditi Od KUće (Online) KORISNI SAVJETI

KAKO ZARADITI OD KUĆE? – Kako početi rad na Fiverr-u?

Postoji mnogo platformi za frilensere, ali smo odabrali Fiverr. Jer ima zaista širok spektar poslova koje možete raditi.

Tu su oni klasični poslovi poput grafičkog dizajna, pisanja, prevođenja, administrativnih poslova za virtuelne asistente, i drugo. Na Fiverr-u možete prodavati svoje fotografije, svoje karikature, snimiti neki video sa bilo kakvom tematikom pa ga ponuditi…

Fiverr je inače poznat po tome što se ovde može raditi sve i svašta, a kažu da svaka roba pronađe svog kupca, pa možete ponuditi i nešto drugačije usluge.

Kada odlučite šta želite da radite, potrebno je da napravite svoj profil. Registracija na Fiverr-u se ne razlikuje mnogo od registracije na drugim saJtovima ili platformama.

Dakle, uđete na Fiverr-ov sajtukucate ime, prezime, korisničko ime, mejl, lozinku, itd. Na mejl vam stigne link za registraciju preko kojeg potvrdite svoju prijavu i to je to.

Na svom profilu popunite podatke u naznačenim poljima. Ništa specijalno, samo par reči o vama. Naravno sve treba da napišete na engleskom, jer će vaši klijenti biti iz raznih zemalja širom sveta i komunikacija je uglavnom na engleskom jeziku.

Ako imate samo osnovno znanje iz engleskog koristite Google prevodilac i Grammarly platformu kako bi ste proverili da li ste gramatički dobro napisali podatke na svom profilu ili poruku za klijenta.

Posao od kuće – Da bi ste radili na Fiverr-u, potrebno je da imate i PayPal nalog, jer će vam se zarađeni novac uplaćivati ovim putem.

Kako Zaraditi Od KUće (Online) KORISNI SAVJETI

KAKO ZARADITI OD KUĆE? – Kako funkcioniše Fiverr? Kako objaviti gig?

Sada kada imate svoj profil na Fiverr-u, vreme je da objavite svoj prvi gig. Ovo je već trenutak gde se dosta početnika zbuni i zapita: ,,Gig? Šta je sad pa to?”.

Gig je zapravo posao koji nudite. Šta više, reč gig je žargonski naziv za posao na engleskom jeziku. Recimo ako se bavite pripremom za štampu, napravićete gig u kojem ćete napisati da nudite ove usluge. Evo kako se objavljuje gig:

Dakle uđite na svoj profil, pa na opciju GIG. Kliknite na znak + ispod kojeg piše CREATE A NEW GIG, i time započinjete otvaranje novog giga.

Najpre napišite šta radite. Na naslovu giga će vam pisati ,,I will” ( prevod ,,Ja ću… ), a vi pišite nastavak. Ako pišete sadržaje za sajtove, potrebno je napisati: ( I will ) write a content for your web site.

Ispod se na padajućem meniju bira kategorija ( na primer pisanje ), a ispod tip usluge što i nije obavezno ( pisanje za sajtove, pisanje mejlova, itd ).

Posao od kuće – Možete napisati i search tags, odnosno ključne reči, kako bi potencijalni klijenti lakše pronašli vaš gig i tako vas angažovali. Na kraju sačuvajte unete podatke i prelazite na sledeći korak.

 

/yep.ba/

(Visited 68 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments