Kako se nositi sa stresom na društvenim mrežama

19 apr
Svakog aprila, još od 1992. godine, obilježava se mjesec borbe protiv stresa i služi kao podsjetnik o značaju kontrole nad stresom radi očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Društvene mreže su postale jedan od većih izvora stresa, podstičući anksioznost i druge probleme.
Društvene mreže mogu da nas preplave informacijama što nas čini da se osjećamo kao da stalno nešto propuštamo. Pored toga, postoji stalni rizik od prevaranata koji mogu da zloupotrebe naš lične informacije, radi sticanja materijalne koristi. Ako razumijemo načine na koje društvene mreže utiču na blagostanje korisnika. Lakše ćemo riješiti probleme stresa. Važno je da naučimo kako da izgradimo zdraviji odnos ka digitalnim prostorima.
Stručnjaci iz kompanije Kaspersky imaju nekoliko prijedloga kako da smanjimo negativan uticaj društvenih mreža, a samim tim i stres:
Privatnost se može unaprijediti u podešavanjima (account settings):
Pravilno podešavanje privatnosti naloga je izuzetno važno za zažtitu ličnih informacija i održavanju digitalne bezbjednosti. Određivanjem ko sve može da vidi profil i postove, korisnici mogu značajno smanjiti rizik od neželjenih interakcija sa zlonamjernim strancima. Ova proaktivna mjera smanjuje rizik od prijetnji poput praćenja, krađe identiteta, doxing-a i phishing prevara. Uputstva Privacy Checker online servisa pomoći će korisnicima da upravljaju postavkama privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama.
Pazite ko su vam online prijatelji i šta dijelite na društvenim mrežama
Ograničavanjem online prijatelja na one koje poznajemo lično, smanjuje šanse da naiđemo na prevarante ili dobijemo zlonamjeran sadržaj. Možemo se osjećati nelagodno ukoliko se susretnemo sa neželjenim sadržajem, poput scena nasilja ili okrutnosti. Kontrolisanjem digitalnog okruženja kroz promišljeno prihvatanje zahtjeva za prijateljstvo, doprinosimo kreiranju pozitivnijeg i sigurnijeg online iskustva za sve.
Takođe, korišćenje alatki društvenih mreža da grupišete prijatelje, birajući one sa kojima ste bliski, omogućava vam personalizovano dijeljenje sadržaja i smanjuje rizik od stresa.
Budite obazrivi i ne klikćite na sve: Linkovi mogu biti potencijalna prijetnja
Svakom linku na koji naiđete treba pristupiti sa oprezom, čak i ako stigne od prijatelja, jer uvijek postoji mogućnost da je njihov nalog hakovan. Iza, naizgled bezopasnih, linkova na društvenim mrežama često vrebaju phishing prevare, prikrivene tako da oponašaju legitimne veb stranice, koje su dizajnirane da prevare korisnike da odaju poverljive informacije, poput lozinki, finansijskih i ličnih podataka.
Phishing stranice često izgledaju veoma uvjerljivo, te lako zavaraju korisnike da dobrovoljno daju pristup ličnim podacima. Da biste to izbjegli, provjerite adresu veb lokacije prije unošenja bilo kakvih informacija ili koristite sveobuhvatno bezbjednosno rješenje.
Slaba lozinka je mamac za prevarante
Slaba lozinka značajno olakšava posao zlonamjernim akterima da pristupe nalozima na društvenim mrežama. Kada se jednom hakuju, ovi nalozi mogu biti zloupotrebljeni na bezbroj načina, poput obmanjivanja ljudi iz kontakt liste ili učestvovanje u ucjenama i iznudama. Jaka, kompleksna lozinka je prva linija odbrane protiv ovakvih prijetnji, čuvajući lične informacije i digitalni identitet, te preventivno utiče na stres koji možemo da iskusimo zbog hakovanog naloga. Korišćenje pouzdanog password manager-a unaprjeđuje zaštitu na društvenim mrežama.
Obavezno prijavite sumnjive aktivnosti i uznemiravanja na društvenim mrežama
Online platforme su naši saveznici u borbi za digitalnu bezbjednost i okruženje bez stresa. Kada prijave neprimjereno ponašanje ili sadržaj (cyberbullying) korisnici ne štite samo sebe, već doprinose i široj zajednici. Prijavljivanje uznemiravanja omogućava kompanijama iza društvenih mreža da preduzmu adekvatne akcije – tako što će izbrisati sporni sadržaj, zabraniti problematične naloge ili implementirati nove sigurnosne funkcije, što će kreirati sigurniji prostor za sve.
– U okviru društvenih mreža, kombinovanjem tehnologije i donošenje pravih izbora je najbolji način da zaštitimo naše mentalno zdravlje. Kaspersky rješenja koja unaprjeđuju privatnost i bezbjednost korisnika, zajedno sa digitalnom odgovornošću, mogu transformisati naše online iskustvo iz nečega što nam stvara stres u pozitivnu interakciju – rekla je Ana Larkina, analitičara veb sadržaja iz kompanije Kaspersky.
(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments