Kako položiti vozački ispit iz prve

4 mar

Prošli ste liječnički pregled, upisali autoškolu, odslušali predavanja, položili ispit iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila, ispit prve pomoći i trenutno uzimate satove vožnje… Dobiti vozačku dozvolu nije jednostavan proces, a polaganje vozačkog ispita mnogima stvara stres i nervozu.

Za savjet kako zaboraviti na strah i položiti vozački ispit iz prve i bez greške, obratili smo se autoškoli Auto SL 91. Evo što su nam ispričali…

 

Zaboravite na strah od vozačkog ispita

Strah od neuspjeha sasvim je prirodan, no nema potrebe za njime. Ne dopustite da vas trema sprječava u uspjehu. Nikako nemojte pribjeći uzimanju sredstava za smirenje ili popiti čašicu alkohola za ohrabrenje prije vožnje, tako ćete samo svesti koncentraciju na nulu. Upravo je neoprez u prometu ono što vas može stajati glave. U potpunosti smiren i koncentrirani vozač već je napola uspješno odradio dio ispita.

 

Ponovite prometna pravila

Prije vožnje se prisjetite svih prometnih znakova i pravila prednosti na raskrižjima na kojima ste se inače vozili s instruktorom. Već ste položili pismeni test i odvozili brojne sate, no nije na odmet ponoviti pravila u prometu i sigurnosti na cesti. Prisjetite se svega na što vas je instruktor upozoravao na satovima vožnje, a što ste krivo radili, kako zbog stresa ne biste ponovili iste greške.

 

Kvalitetan san za bolju koncentraciju u vožnji

Dovoljno sna važno je za normalno funkcioniranje kroz dan i hvatanje u koštac s raznim životnim izazovima. Nemojte biti budni do kasnih noćnih sati ili otići u provod noć uoči vozačkog ispita. Na vozačkom ispitu trebate biti odmorni, a više koncentracije pomoći će vam u pridržavanju prometnih pravila i praćenju zbivanja na cesti.

 

Odgovarajuća odjeća i obuća za vožnju

Neovisno o tome za koju kategoriju polažete vozački ispit, odaberite odgovarajuću odjeću i obuću za vožnju. Neka vaša odjeća bude udobna i komotna, nemojte odabrati pripijenu odjeću koja će vam ograničavati pokrete. Obuća neka ima ravne i čvrste potplate. Zapamtite da vi još niste iskusni vozač koji bez problema može voziti u sandalama ili cipelama na visoku petu.

 

Budite opušteni za vrijeme vožnje

Vaš će vas instruktor unaprijed informirati o terminu ispita. Imat ćete dovoljno vremena da se psihički pripremite. Ako se osjećate nesigurno, razgovarajte s instruktorom prije vožnje, upitajte ga za savjet, zna li tko će biti vaš ispitivač i kakav je. Prije polaganja vožnje budite ljubazni i pozdravite ispitivača, nema potrebe da ga se bojite.

 

-eistra.info

(Visited 77 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments