Kako i ti možeš postati jutarnja osoba: Osam jednostavnih načina kako se lakše buditi ujutro

29 apr

Kako i ti možeš postati jutarnja osoba: Osam jednostavnih načina kako se lakše buditi ujutro

Ustajanje ujutro, rano ujutro, za mnoge je noćna mora. Najradije bi to izbjegli, ali to neće uvijek biti moguće.Pa kako preživjeti buđenje ujutro? Bit će teže prvih nekoliko dana, ali kroz sedmicu ili dvije ćeš se početi navikavati. Ubaci ove u svoju rutinu.

1. Izračunaj kada trebaš ići spavati kako bi odspavala 7-8 sati

Ako se trebaš probuditi u 7 sati, ne moraš ići spavati u 21 sat. To je prerano, nećeš moći zaspati i samo ćeš samu sebe naživicirati jer ćeš ležati u krevetu satima. S obzirom na vrijeme u koje se budiš, vidi kada trebaš ići spavati da odspavaš nekih 7-8 sati. Postoji i kalkulator koji će ti pomoći izračunati kad bi trebala ići spavati.

2. Kreiraj svoju malu jutarnju rutinu koja uključuje slaganje kreveta

Kreiraj svoju jutarnju rutinu koju ćeš raditi svako jutro. Ustajanje, popiti čašu vode, složiti krevet, staviti da se zagrijava voda za kavu, higijena…ti složi svoje male jutarnje aktivnosti u rutinu koja ti odgovara i radi ih redovito svako jutro.

3. Svaki dan vježbaj ili se bilo kako kreći

Ne ujutro, već kroz dan. Nemoj cijele dane provesti u krevetu i ništa ne radeći. Tako nećeš moći zaspati navečer i onda se ujutro neće moći probuditi. Svaki dan ubaci u svoju rutinu malu šetnjicu, kratko vježbanje, rastezanje, trčanje, bilo kakvu fizičku aktivnost. Izmorit ćeš se i lakše ćeš zaspati.

4. Čim ugasiš alarm, ustani iz kreveta, nema snoozanja

Nemoj stavljati nekoliko alarma da znaš kako ih možeš snoozati. Stavi samo jedan i to baš onda kada MORAŠ ustati jer inače nećeš stići. Čim alarm zazvoni, ustaj iz kreveta. Još malo izležavanja nikad ne pomaže i samo će ti biti teže ustati.

5. Počasti se kad ustaneš

Nagrada je nešto što nas sve motivira. Ti samo moraš pronaći nagradu koja je idealna za tebe. Ako si gurman, onda to može biti neki fora doručak, ako voliš piti kavu, počasti se nekom finom kavom koju ćeš piti samo ujutro, ako voliš skincare, odradi ujutro malu rutinu… Pronađi nagradu koja će te veseliti i neka te ona motivira da ustaneš.

6. Budi se svaki dan u isto vrijeme

Lakše je početi se buditi u neko vrijeme ako se u to vrijeme budiš svaki dan. Odredi koje će ti to biti vrijeme i neka ti alarm zvoni svaki dan u isto ili slično vrijeme. Osim naravno vikendom!

7. Pronađi zvonjavu alarma koja te iritira

Želiš pronaći zvonjavu za alarm koja će te iritirati tako da kad krene zvoniti, imaš potrebu ustati iz kreveta i ugasiti je. To može biti pjesma koju ne voliš ili neko zvono alarma koje ti nije baš najdraže.

8. Nemoj spuštati rolete

Kada ideš spavati, nemoj navečer spuštati rolete niti na bilo koji način zamračivati sobu. Kako će ujutro izlaziti sunce i razdanjivati se, tako će te to svjetlo automatski, prirodno, buditi. Pomoći će da se lakše probudiš i ustaneš

-studomat.ba

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments