Kako da ZARADITE na društvenim mrežama, bez GUBLJENJA VREMENA

29 nov

mreže

Mreže i njihova pozitivna strana

Društvene mreže danas omogućavaju ljudima da, osim što se beskrajno zabavljaju koristeći ih, mogu i vrlo dobro da zarade. Uslov je samo – mudro korišćenje.

Stručnjaci tvrde da je ključ u uzimanju najboljeg od društvenih mreža, ali i “isključivanje” najgoreg što se tamo može naći. A ima svega.

Evo kako da na društvenim mrežama zaradite novac bez gubljenja vremena.

Zbogom besciljnom skrolovanju

Određena radnja s namerom, pre nego besciljno skrolovanje, značiće da ste već nešto postigli. Nemojte da mešate zauzetost sa efikasnošću na društvenim mrežama. Ako nemate jasan cilj, izgubićete vreme i energiju i nećete imati šta da pokažete.

Osim toga, da biste postigli nešto na društvenim mrežama, neophodno je da ograničete vreme provedeno na mrežama, kako biste maksimizirali produktivnost. To možete postići tako što ćete naviti alarm kad god ste na mrežama i zaustavićete se kada se on oglasi.

mreže

 

Kada završite šta ste želeli, ne zaboravite da se odjavite, kako ne biste bili u iskušenju da im opet pristupite i upustite se u beskrajno skrolovanje iznova.

Kada je reč o sadržaju koji pratite na mrežama, veoma je važno selektovati ono što volite i želite da pratite u odnosu na ono što je za vas nebitno. Društvene mreže pružaju mnogo mogućnosti da se takvi profili isfiltriraju, pa ih iskoristite. Sklonite sve ono što je nebitno, da biste napravili prostor za važne stvari.

Napravite plan

Isplanirajte za šta želite da koristite društvene mreže i neka to bude što jednostavnije.

Postavite po jedan cilj za svaku platformu i osigurajte da svaka akcija koju preduzmete doprinosi njegovom ostvarenju.

Veoma je bitno da prihvatite da je neophodno da sebe pozicionirate kao stručnjaka za oblast koju ste izabrali i u kojoj ste stručni. Osim toga, na vašoj platformi mora da postoji sadržaj koji sami pravite, jer će vaša publika tada prepoznati autentičnost.

Ako ste na mreži da biste napravili ili pokazali svoj brend, ne odstupajte od plana.

Budite produktivni

Sagledajte sve što treba da uradite i razradite koje zadatke bi trebalo vi sami da završite, šta možete da delegirate i šta možete da automatizujete.

Nemojte da trošite energiju na ono što kompjuterski može da se uradi.

Da biste uspeli, veoma je bitno da imate odnos sa svojim pratiocima, da sa njima razgovarate, ćaskate, organizujete nagrađivanja. Postanite najbollji prijatelji na mrežama.

Zato je neophodno shvatiti da ste vi tu da pomognete ljudima, a ne samo da promovišete.

mreže

Telefon (Unsplash)

Budite dosledni

Izaberite smer koji biste mogli da zadržite sve vreme. Razvijte obrazac i držite ga se bez obzira na sve.

Na društvenim mrežama veoma je bitno biti ustaljen. Na primer, kada je u pitanju tajming. Ukoliko naviknete svoje pratioce na to da će vaš post izlaziti u tačno određeno vreme, oni će svakodnevno čekati i lajkovati/komentarisati, a to će dati rezultate kada je u pitanju vaš posao.

Iako možda zvuči nemoguće, moglo bi se reći da je sasvim realno da možete da izgradite publiku i da prošitite svoje poslovanje a da pri tom ne postanete zavisni od mreža.

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments