Job Lab program Telemach fondacije okupio srednjoškolce Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Donjeg Vakufa i Bugojna

10 maj

Job Lab, poseban kreativni program edukacije i osnaživanja mladih u BiH o ključnim vještinama za poslove budućnosti, stigao je i u Gornji Vakuf gdje je 8. maja održana još jedna u nizu interaktivnih radionica u organizaciji Telemach fondacije i Inkubatora društvenih inovacija MUNJA. U ovom događaju učestvovali su srednjoškolci i srednjoškolke iz nekoliko gradova: Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Donjeg Vakufa i Bugojna. U opuštenoj atmosferi, kroz niz dinamičnih predavanja i zanimljivih  aktivnosti, Job Lab edukatori su se potrudili da mladi iz navedenih gradova dobiju što potpunije informacije o prilikama i potrebama na tržištu rada, poslovima budućnosti, pruživši im korisne smjernice i informacije za dalji razvoj potrebnih vještina.

Job Lab program je ušao u četvrtu godinu postojanja. Za to vrijeme obišao je 67 bh. gradova i stvorio veliku zajednicu sa više od 1600 mladih ljudi. Među njima je sada i Nedžma Hajdarević, učenica Mješovite srednje škole Gornji Vakuf.

„Bilo je zabavno, upoznala sam nove ljude i stekla vještine koje će mi sutra biti jako korisne u zapošljavanju i životu inače. Željela bih da se ovo ponovi“, istakla je Nedžma.

„Ovdje sam prvi put i bilo mi je super. Radionica ima taj interaktivni sadržaj, koji je jako važan za mlade ljude“, napomenuo je Samed Hadžić, učenik Mješovite srednje škole Donji Vakuf.

Po završetku srednje škole mladi ljudi se nalaze na životnoj raskrsnici. Od njih se očekuje nastavak obrazovanja i/ili uspješna integracija u društvo i preuzimanje trajnih društvenih uloga. Kako bi bili što spremniji za izazove i promjene koje na tržište rada donosi munjeviti napredak tehnologije, Telemach fondacija nastoji biti njihov oslonac.

„Kroz Job Lab program želimo im otvoriti neke nove poglede na njihovo obrazovanje i buduću karijeru. Pružanjem informacija i znanja nastojimo doprinijeti razvoju ključnih vještina kod mladih, koje će im sutra biti vodilja pri prvim poslovnim koracima. Pokušavamo kod njih razviti svijest, odnosno promjenu cijelog mindseta o važnosti njihove proaktivnosti i poduzetnosti. Na ovaj način mladi stiču važna znanja i preduslove za daljnji poslovni rast. Svjesni činjenice da je znanje najbolji zalog budućnosti, ponosni smo što i na ovaj način pridonosimo razvoju i perspektivi cjelokupnog društva i budućnosti naše zemlje“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Nakon Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Job Lab program odlazi u posjetu srednjoškolcima Gacka i Bileće, a zainteresiranim učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine dostupna je online radionica. Ukoliko pohađate srednju školu, prijavite se.  Najaktivnije učesnice i učesnike svih radionica očekuje studijska posjeta kompaniji Telemach BH, uz mnogo zanimljivih prilika za edukaciju, druženje i zabavu.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BH. 

Za više informacija posjetite https://united.group/

(Visited 14 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments