IT industrija u novom svjetlu u ITkarijera.ba Podcastu

22 nov

Podcast će u ulogama sagovornika imati predstavnike i predstavnice vodećih IT kompanija u BiH koji će slušaocima otkriti šta i kako rade te sa publikom podijeliti zanimljive priče i uzbudljive trenutke koje su doživjeli

Mladi u Bosni i Hercegovini već četvrtu godinu imaju priliku da se na portalu ITkarijera.ba informišu i posavjetuju pri odabiru buduće karijere ili prekvalifikovanja, a sada će im na tom putu pomoći novi sadržaji. Podcast “ITkarijera.ba” u deset epizoda u narednom periodu će dati poseban uvid kako je raditi u jednom od najperspektivnijih sektora u našoj zemlji i svijetu.

Informatičari iz 10 kompanija članica Udruženja Bit Alijansa naći će se u ulogama voditelja/ica i njihovih sagovornika/ca te razgovarati o poslu, svakodnevnim izazovima, okruženju u kojem rade i nizu drugih zanimljivih tema koje nude priliku da osjetimo atmosferu u njihovim IT kolektivima i upoznamo ljude koji ih čine posebnim te dobijemo korisne savjete.

“Istraživanja su pokazala da je informatičko područje veoma poželjno među mladima i njihovim roditeljima, posebno jer nudi velike mogućnosti budućeg zaposlenja. Naš portal ITkarijera.ba je praktični vodič za sve koji žele postati dio IT sektora, a u želji da dodatno promovišemo sve prednosti ovog zanimanja kroz opušteni i otvoreni razgovor, odlučili smo se za podcast kao sve popularniju i izuzetno praktičnu formu”, poručili su iz Bit Alijanse, vodeće asocijacije koja još od 2014. godine okuplja najveće i najznačajnije kompanije IT industrije u BiH.

Podcast će u ulogama sagovornika imati predstavnike i predstavnice vodećih IT kompanija u BiH koji će slušaocima otkriti šta i kako rade te sa publikom podijeliti zanimljive priče i uzbudljive trenutke koje su doživjeli, u nadi da će inspirisati što više mladih da počnu razmišljati o izgradnji karijere u ovom sektoru, a one nešto starije da otkriju mogućnosti prekvalifikacije i napredovanja u struci.

Kompanije učesnice ovog projekta su: AtlantbhAuthority PartnersHulkAppsQSSWalter CodeRUBICONLanacoInfobipSmartLab Symphony, a samo neke od tema su: značaj neformalnog obrazovanja, najvažnije “soft skills” prilikom ulaska u IT svijet, kako raditi u IT-u i uporedo završiti fakultet, te kako pronaći praksu i prvi IT posao.

Podcast će biti emitovan svakog četvrtka na web stranici ITkarijera.ba, kao i i na društvenim mrežama.

-media-marketing.com

(Visited 36 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments