HOĆU NA PUT: Semešnica

24 jul

Eko selo “Semešnica” nalazi se na rijeci Semešnici kod Donjeg Vakufa. Putići i mostići od drvenih oblika prostrti preko vode, kao da nisu ljudskom rukom pravljeni, kao da je sve samo raslo i nicalo, baš tako kako stoji i izgleda…

Lokacija Semešnice

Krajolik koji ostavlja bez daha, u evropskim razmjerama poznat po svojoj specifičnoj vegetaciji, klimatskim prilikama i poniranju vode. Obilje čiste, nezagađene vode i zraka, životom bogate šume, krunisane povratkom kolonija razigranih dabrova, pravi su biser netaknute prirode. Jedini trag civilizacije predstavlja klupa sa malim vidikovcem odakle se mogu posmatrati ovi vodeni graditelji.

Restoran “Semešnica” vam nudi raznovrsnu ponudu jela i pića, kao i bungalovi, hladnjaci uz rijeku i klupe za odmor. Priroda je u ovom kraju čista do te mjere da su se u okolinu Semešnice vratili dabrovi. U eko selu možete vidjeti magarce, ponije, patke, pa čak i labudove. Posebno je ugodno za odmor i rekreaciju za vrijeme ljetnih vrućina, kada vas svježina vode i prirode istinski relaksiraju.

Ribnjak Semešnica je ustvari izvrsno odmaralište za kratki ili duži predah, a ako samo ogladnite onda ne propustite svježu pastrmku za obrok sa domaćim somunom iz tradicionalnog mlina na kojem se melje brašno za somun a koji je također u sklopu odmarališta. Ribnjak/Odmaralište Semešnica posjeduje i mjesta za sač/roštilj a čak je moguć i ribolov na rijeci Semešnici nizvodno od ribogojilišta.

Posjetite ovo istinski autentično bosansko mjesto i uživajte u prirodi i okruženju ruralne Bosne i Hercegovine!

Vjerujemo da će vas ovo mjesto očarati, a slike sa vaših putovanja podijelite sa nama putem Instagram profila @hocu.ba, UŽIVAJTE!

(Visited 210 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments