Hoću na put: Moje iskustvo sa studentskim razmjenama – Arabela Šarkić

22 jan

Hoću na put je serijal koji za cilj ima predstaviti priče mladih ljudi širom svijeta i njihove uspjehe i savjete koje su odlučili podijeliti s vama.

U ovoj epizodi poslušajte priču Arabele Šarkić i njeno iskustvo sa studentskim razmjenama.

Češka

Češka se može pohvaliti jednim od najpopularnijih glavnih gradova u Europi i s 13 regija koje obiluju mnogobrojnim šarmantnim gradovima bogate povijesti i prirode. Što se turizma tiče, fokusirani su na balneologiju, kulturni i aktivni turizam.

Prva je asocijacija na Češku najčešće dobro pivo i impresivna stoljetna arhitektura bogata dvorcima i raskošnim građevinama. Prag, najpopularniji i najposjećeniji češki grad, grad je zlata, stotina tornjeva i mjesto koje očarava bez obzira na godišnje doba.

Kina

S velikim brojem znamenitosti, što ne čudi, jer Kina broji 1,3 milijarde stanovnika, službeno Narodna Republika Kina, najmnogoljudnija je zemlja svijeta i jedna od najzanimljivijih svjetskih destinacija s mnogobrojnim iznenađenjima, kako kulturnim tako i gastronomskim.

Najpoznatija kineska atrakcija je svakako Veličanstveni Kineski zid koji se sastoji od skupine obrambenih zidova s tornjevima i nalazi se u sjevernoj Kini. Zid se sastoji od više međusobno povezanih ili nepovezanih dijelova različite starosti i načina gradnje.

Italija

Šta reći o zemlji prepunoj prirodnih bogatstava, spektakularne arhitekture i odlične hrane? Talijani jednostavno imaju sve. O talijanskoj kuhinji ne trebamo previše govoriti, a koliko je popularna u cijelom svijetu, najbolje govori činjenica da se jela poput pizze, tjestenine s različitim umacima i lazanja pripremaju u gotovo svim dijelovima svijeta.

 

 

(Visited 131 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments