Hoću na put: Moja Erasmus priča- Emela Devedžić

16 apr

Hoću na put je serijal koji za cilj ima predstaviti priče mladih ljudi širom svijeta i njihove uspjehe i savjete koje su odlučili podijeliti s vama.

U ovoj epizodi poslušajte priču Emele Devedžić koja je dva puta išla na razmjenu studenata prvo u Rigu (Latvija) a zatim u Jean (Španija). Trenutno živi i studira u Lappeenranti (Finska) u sklopu Međunarodnog Master programa Mašinskog fakulteta.

 

Riga je glavni grad Latvije, nalazi se na Baltičkom moru na obali rijeke Daugave. Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama.

Rigu zbog svoje ljepote nazivaju Parizom Sjevera. Rižani su ponosni na svoj grad, između ostalog, jer je na području tamošnje gradske vijećnice pronađeno hrastovo drvo koje datira u vrijeme faraona, točnije vladavine Tutankhamona.

Na rubu grada nalazi se Etnografski muzej na otvorenom koji se smjestio kraj slikovitog jezera Jugla uz park gdje možete upoznati unikatne primjere narodne arhitekture iz cijele Latvije.

Etnografski muzej na otvorenom

 

Jaen leži na sjevernim obroncima planine Jabalecuz, udaljen stotinjak km sjeverno od Granade.Grad leži u širokoj dolini rijeke Guadalbuljon između brda Pandera, koje je obraslo maslinama i brda Habalsus, 574 m nadmorske visine.

Jaén, Spain - Tine Maria

Turističke znamenosti su katedrala iz doba renesanse (iz 16. i 18. vijeka), crkve San Bartolome i San Andres, Stari grad sa tvrđavom Santa Catalina.

Santa Catalina Castle Private Tour | Nattivus

Lappenranta je turistički grad u jugoistočnom dijelu Finske, na obali jezera Saimae, četvrtog najvećeg jezera u Evropi.

7 reasons to visit Lappeenranta - VisitLappeenranta

Najpoznatije znamenitosti su Tvrđava Lappeenranta, Muzej Južne Karelije, Cavalry muzej, Most Luukkaansalmi, Sand Castle, itd.

Castelul Olavinnlinna: Obiective turistice Finlanda - Savonlinna - Deștepți.ro

(Visited 360 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments