Hoću na put: Moj život u Portugalu – Semra Bojić

5 mar

Hoću na put je serijal koji za cilj ima predstaviti priče mladih ljudi širom svijeta i njihove uspjehe i savjete koje su odlučili podijeliti s vama.

U ovoj epizodi poslušajte priču Semre Bojić koja je preko Erasmus programa otišla u Lisabon, Portugal.

Lisabon je glavni i najveći grad Portugala. On nudi ponešto za svakoga: prekrasne spomenike, tvrđave i zanimljive gradske ulice, raznoliku gastro ponudu, bogat noćni život i izuzetno toplu i prijateljsku atmosferu.

Jedna od mnogobrojnih divnih znamenitosti je Spomenik otkrićima.

S ovog su mjesta u 15. i 16. stoljeću isplovljavali veliki drveni jedrenjaci na svoj opasan i dug put prema Indiji i drugim zemljama. Spomenik Otkrićima postavljen je 1939. godine kao spomen na slavno zlatno doba Portugala.

Spomenik prikazuje veliki jedrenjak s 33 ljudske figure koje predstavljaju slavne portugalske pomorce.

Nakon toga, bitno je spomenuti i Torre de Belem, šarmantni mini dvorac.

Obrambena kula Torre de Belem izgrađena je u 16. stoljeću kako bi štitila lisabonsku luku. Jedno je vrijeme korištena kao zatvor.

Toranj je u prošlosti stajao na malom otoku na rijeci Tejo sve dok se prirodnim nasipanjem same rijeke nije spojio s obalom.

Za kraj, ispijanje kafe na divnoj terasi dvorca Sao Jorge.

Dvorac Sao Jorge u Lisabonu teško ćete ne primijetiti. Njegovih 11 kula dominiraju na vrhu najvišeg brda u gradu, kako po danu tako i noću kada je cijeli dvorac osvijetljen. S dvorca se pruža odličan pogled na centar Lisabona.

 

 

 

(Visited 61 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments