HOĆU DA BUDEM FREELANCER – Kako pretvoriti ideju u uspješan posao?

8 okt

Jeste li već čuli za brend Zdrava Logika? Ako niste, Maja Miljević, osnivačica Zdrave Logike, poduzetnica i freelancerica otkriva vam sve detalje kako ideju pretvoriti u posao.

Maja Miljević završila je specijalni program obrazovanja iz oblasti poduzetništva i marketinga. Tada je već izašla iz tadašnjih okvira svog okruženja i do danas svjedoči mnogim odlukama koje su je vodile ka vlastitom razvoju i razvoju svoje okoline. Pored biznis sfere ona vlada i u domenu IT industrije, te je bila direktorica SPARK Tehnološkog parka koji važi za mjesto zbog kojeg se mladi u velikom broju sele u Mostar. Maja Miljević je često birala put svojih snova, odnosno put kojim se rjeđe ide a ne onaj koji mi je bio predodređen odgojem i društvom.

Biznis razvojni put počinje u 24. godini, tada je nastao idejni koncept Zdrave Logike, dok je firma u pravnom obliku osnovana godinu dana kasnije. Njen poduzetnički rad je tada postao interesantan široj javnosti te su dobili podršku za dalji razvoj. Zdrava Logika je projekat koji je izazvao dosta pažnje, podrške i prošao velike tranzicije. Dijelom zbog njenog ličnog razvoja a dijelom zbog okruženja.

Zdrava Logika je zamišljena baš kao platforma koja će potrošaču dati sigurnost u proizvode s porijeklom, dok će proizvođaču pružiti niz alata koji će mu pomoći od edukacije do realizacije proizvodnje, poznavanja zakonskih okvira i na kraju marketinga i prodaje. Zdrava Logika kao ideja nastala je na ličnoj potrebi da na jednu mjestu postoje provjereni proizvodi domaćeg porijekla.

Maja kaže da ne bi mijenjala nijednu svoju odluku jer su upravo one rezultat svih padova i dizanja, konstantnog učenja i razvoja. Maja mladima savjetuje da prije svega prepoznaju šta je to u svijetu potrebno. Mladi već u srednjoj školi trebaju početi raditi na svojim vještinama kako bi zadovoljili potrebe hibridnog tržišta na kojem su promjene sve veće i učestalije.

Na www.freelancing.ba možete pogledati koje su to najtraženije freelance profesije, ali i pronaći mnoštvo drugih korisnih sadržaja i informacija.

Ovaj članak dio je serijala promocije Freelancinga kojeg kreira Hocu.ba u saradnji sa projektom MarketMakers i podršku Švicarske Ambasade u BiH. Serijal pratite i na našem Facebooku i Instagramu, a uskoro slijedi i nagradna igra za sve posjetitelje.

(Visited 424 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments