Gradačački srednjoškolci: priča o mladosti, timskom radu i web developmentu

13 jan

Grad koji je poznat po dvorcu Husein-kapetana Gradaščevića, bosanskog paše, vakifa iz begovske  porodice Gradaščević, nedavno je od svojih srednjoškolaca dobio startup u vakuf pod nazivom  “Media Castle”, kao pomen na rodni grad iz kojeg su potekli kao budući web programeri i dizajneri. 

Media Castle se bavi dizajniranjem i kreiranjem web-stranica za male firme i firme u razvoju. Mladi  su samostalno pomalo učili, odlučili su se udružiti, te su u augustu 2022. Godine pokrenuli svoj  startup. Tim obuhvataju 2 dizajnera i 3 developera koji će uz moderan, privlačan dizajn vaš promet  dići na novi nivo. Zovu se: Tarik Deliomerović, Edis Muratović, Mehmed Mulaomerović, Ajdin Ćorić i  Vahidin Pekarić.  

Kažu da često dobijaju pohvale jer kao mladi imaju veoma otvoren pogled na svijet, ne boje se novih
iskustava, a imaju i velike vizije. Trude se steći što više iskustva, te se okrenuti ka globalnom tržištu. Naše dugogodišnje iskustvo je ono koje smo sticali kao pojedinci prije osnivanja naše kompanije. Svi smo vježbali i radili za svoju korist te iz tog razloga nemamo veliki broj projekata iza sebe. Kada smo ujedinili snage, napravili smo naš prvi projekat koji se zove “Life of Amra”. Potrudili smo se što bolje uraditi ovaj projekat kako bi naši budući klijenti dobili povjerenja u nas i naš rad. “, kazao je Edis Muratović.

“Trenutno radimo na projektu “Media Castle Portfolio”, te kao što samo ime kaže, cilj nam je da ovaj  sajt koristimo kao naš sopstveni portfolio. U narednih par slika mozete vidjeti kako će izgledati  projekat “Media Castle Portfolio”, par slika članova naše kompanije.”, u nastavku dodaje Muratović.

Inspirativno je čuti da sa 18 godina znaju u kojem pravcu žele da idu, te usavršavajući sebe  imaju namjeru da olakšavaju posao i drugim kompanijama. Još jedan dokaz da mladi hoće  da rade, a po potrebi i sami pronađu način na koji će cilj da ostvare u skladu sa zahtjevima  21. vijeka. Rad ovog ambicioznog tima, možete pratiti na društvenim mrežama: 

– LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mediacastle/ 

– Instagram: https://www.instagram.com/mediacastle_web/

 

(Visited 2.481 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments