Grad na moru: Najveći kruzer na svijetu u koji bi stao cijeli Senj – i još bi ostalo mjesta

12 nov

Kada bude dovršen, brod dužine 366 metara imati će 20 paluba. Plovit će tijekom cijele godine i noćna krstarenja istočnim i zapadnim Karibima iz Miamija…

Royal Caribbean Icon of the Seas - 8Royal Caribbean Icon of the Seas – 8(Foto:Royal Caribbean Icon of the Seas)

15 restorana, sedam bazena, zatvorenim vodenim kazalištem i najvećim vodenim parkom na moru, Royal Caribbean Icon of the Seas trebao bi krenuti na svoje prvo putovanje u siječnju 2024. godine.
S maksimalnim kapacitetom, morska ikona može ugostiti 7600 putnika, što znači da kruzerski div može primjerice primiti sve stanovnike Senja, i još bi ostalo mjesta.

„Od trenutka kada putnici kroče na brod, svako iskustvo je posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor na kopnu i moru. Icon of the Seas nudi ultimativni obiteljski odmor“, rekao je predsjednik i izvršni direktor grupe Royal Caribbean, Jason Liberty.

Kada bude dovršen, brod dužine 365 metara imati će 20 paluba. Plovit će tijekom cijele godine i noćna krstarenja istočnim i zapadnim Karibima iz Miamija.

Jedan od najpopularnijih sadržaja na brodu zasigurno će biti najveći vodeni park na moru. Među šest tobogana bit će i Pressure Drop, otvoreni tobogan za slobodni pad, kao i Frightening Bolt najviši tobogan na moru, visok 14 metara.

Royal Caribbean Icon of the Seas - 4
Royal Caribbean Icon of the Seas – 4(Foto: Royal Caribbean Icon of the Seas)

Putnici će guštati u restoranima, kafićima, barovima i salonima, kao i kupoli smještenoj na vrhu broda koja će nuditi pogled na ocean i vodopad. Kupola će poslužiti kao restoran, ali i interaktivno kazalište. Na raspolaganju je 28 vrsta soba, a najviše će se cijeniti one s najboljim pogledom na ocean.

-punkufer.dnevnik.hr

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments