Gigant e-trgovine otvara još 100.000 radnih mesta

16 sep

 

Američki digitalni gigant Amazon objavio je da će u SAD i Kanadi zaposliti dodatnih 100.000 radnika kako bi se na taj način pratio snažan tempo potražnje za kupovinom putem interneta za vreme pandemije.

ABC News piše da će ovoj najvećoj internet trgovini biti četvrti ciklus zapošljavanja u ovoj godini, a kompanija planira da zaposli radnike na puno i skraćeno radno vreme u 100 novih skladišta i operativnih poslovnica koje će biti otvorene ovog meseca.

Krajem juna Amazon je imao 876.800 radnika, ne računajući proizvođače i radnike zaposlene na određeno.

Amazon je već ranije ove godine zaposlio 175.000 ljudi kako bi mogao ići ukorak s porastom onlajn narudžbi, a prošle sedmice je kompanija saopštila da se mora popuniti još 33.000 mesta u korporativnim i tehnološkim poslovima.

Potpredsednica Amazona Alicia Boler Davis istakla je da kompanija nudi bonuse za prijavu od 1.000 dolara u nekim gradovima gde će možda biti teže pronaći radnike, poput Detroita, Njujorka, Filadelfije i Luisvila, Kentakija. Početna plata u kompaniji iznosi 15 dolara po satu.

Iz kompanije su naveli da bi u narednim danima moglo biti znatno aktivnije u njihovim skladištima, jer se bliže praznici, a planiraju organizovati i jedan od svojih najprometnijih dana kupovine “Prime Day” na jesen, nakon što je odgođen u julu.

“Amazon će u narednom periodu razmotriti da li je potrebno zaposliti još radnika kada bude vreme praznika. Prošle godine uoči tog perioda smo zaposlili 200.000 ljudi”, kazala je Boler Davis.

 

/bizlife.rs/

(Visited 71 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments