Film koji je prije dva dana stigao na Netflix već svrstavaju među najbolje ove godine

11 jun
“Hit Man” je novi Netflixov film sa Glenom Powellom u glavnoj ulozi, a koji je izašao prije dva dana i već ga nazivaju najboljim ove godine.

Zvijezda filmova “Top Gun: Maverick” i “Anyone But You” tumači lik Garyja Johnsona, univerzitetskog profesora u Hustonu koji vodi prilično običan život sve dok ga neočekivani preokret ne pretvori u nešto mnogo veće.

U filmu koji je inspirisan stvarnim čovjekom, Garyjev dnevni posao je posao profesora, dok svoje slobodno vrijeme provodi radeći za policiju pretvarajući se da je plaćeni ubica.

 

Kao i u filmu, Gary Johnson iz stvarnog života bio je majstor prerušavanja, a istraživao je i krojio različitog “ubicu” za svaku metu.Dramsku komediju režirao je Richard Linklater, a uloge su ostvarili i Adria Arjona, Austin Amelio, Molly Kate Bernard, kao i Evan Holtzman.

 

Na IMDb-u ima ocjenu 7,2 od 10, 97 posto na Rotten Tomatoesu te 3,4 ocjenu po Google Ratingsu.

Kritičar ABC Newsa Peter Travers okarakterisao je film kao jedan od najboljih godine navodeći: “Bez pribjegavanja spoilerima, rekao bih uđite bez predrasuda u jedan od najboljih filmova godine, onakvog kakvog ćete stalno vrtjeti u glavi sa osmijehom koji ne prestaje”.

Forbes je naveo da uprkos tome što izaziva oduševljenje “film je prilično loš”, a kritičar Guardiana naveo je da je “Hit Man” potpuno zabavan komični triler.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments