EON Video klub predstavlja: Inspirativne serije u kojima će uživati studenti medicine

24 maj

Dnevni raspored studenata medicine izuzetno je zahtjevan i dinamičan. Predavanja, laboratorijske vježbe, klinička praksa, učenje, samo su dio studentskih obaveza koje iziskuju mnogo vremena i snažnu posvećenost, što su važni preduvjeti za uspjeh u ovoj respektabilnoj branši. Vremena za slobodne aktivnosti ne ostaje im mnogo. Pa ipak, one su itekako važne za „punjenje baterija“ tokom ovog zahtjevnog perioda u životu budućih ljekara. S obzirom da je gledanje TV-a jedna od omiljenih antistres aktivnosti, serije s medicinskom tematikom uvijek su dobar izbor uz koji se u pauzama od učenja i drugih akademskih obaveza mogu opustiti, uživati i inspirisati studenti medicine i svi koji vole ove teme.

Ove uzbudljive fiktivne priče najčešće predstavljaju spoj (dramatičnih) medicinskih situacija, etičkih dilema, odnosa ljekar – pacijent i cijelog spektra emocija. Omogućavaju nam da se nađemo u koži ljekara i osjetimo brojne izazove koje ova profesija nosi – od neprospavanih noći tokom dežura, teških smjena, stažiranja i specijalizacija, kolegijalnosti, postavljanja dijagnoza, (ne)uspješnih terapija i operacija, borbe za život pacijenta, pa do njegovog izlječenja, što svakom studentu medicine uvijek da odgovor na pitanje: zašto moram ovoliko učiti.

Predstavljamo vam serije uz koje možete iskusiti život medicinara iz udobnosti vlastitog doma. Dio su raznolike ponude EON Video kluba, najveće platforme videa na zahtjev u Bosni i Hercegovini, sa više od 25.000 filmova, serija i dokumentaraca. Uz opciju Skip intro možete preskočiti uvod i odmah uživati u sadržaju svake epizode. Opcija Download omogućava vam da sve sadržaje EON Video kluba preuzmete online i gledate offline na mobitelu ili tabletu gdje god to poželite. Iskoristite opciju Scene previews da pronađete i iznova pogledate najupečatljivije scene. Pretražite i druge sadržaje putem modernog, inovativnog interfejsa i uživajte u beskrajnoj zabavi koju donosi EON Video klub.

Ovo će boljeti

Dobrodošli u čudni svijet porodilišta u državnoj bolnici. Ben Whishaw glumi u sirovom dnevniku života jednog ljekara, Adama Kaya, punom raznih emocija. Ljekar specijalizant Adam nastoji održati ravnotežu između ličnog života i iscrpljujućeg posla u porodilištu. Požrtvovano radi svoj posao, pa od umora ponekad zaspi na parkingu i propušta druženja. Usred haosa u porodilištu, čini svoju prvu pogrešku. Iako ispituje granice ljudske izdržljivosti, ova serija, koju možete pronaći u HBO katalogu EON Video kluba, prožeta je i humorom.

Kirurg

Na HBO-u možete pronaći i seriju Kirurg Stivena Soderberga, u čijem središtu je njujorška bolnica Nickerbocker 1900-ih i njeni pionirski hirurzi, medicinske sestre i osoblje koje širi granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke smrtnosti i bez ikakvih antibiotika.

Liječnička pogreška

Napeti triler na Pickboxu, hvaljen zbog scenarija i uvijek aktuelne teme. Pokreće se istraga protiv uspješne i iskusne doktorice Lucinde Edwards koja gubi pacijenticu koja se predozirala. Nakon toga otvara se temeljita istraga o postupcima doktorice, koja rezultira razotkrivanjem medicinskih skandala i unutarnjih sukoba unutar bolničkog sistema.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments