Emocionalno inteligentni ljudi koriste “pravilo neugodne šutnje” za veći uspjeh

21 maj

Pokazalo se da duga šutnja u poslu, može biti dobra za druge kao i tebe…

Pravilo neugodne šutnje temelji se na načelima emocionalne inteligencije, sposobnosti razumijevanja i upravljanja emocijama. Ali kako to funkcioniše? I kako nam ovo pravilo može pomoći da izvučemo najbolje iz svojih timova, kolega na poslu? Koje je pravilo neugodne šutnje?

Pravilo neugodne šutnje kaže: Kada se suočiš sa izazovnim pitanjem, umjesto odgovora, zastaneš i duboko razmisliš – 5, 10 ili čak 15 sekundi ili više – o tome kako želiš odgovoriti.

Evo kako možeš koristiti pravilo neugodne šutnje, da stekneš kontrolu nad svojim emocijama, da bi se lakše razmišljalo kritički i izgradilo samopouzdanje. Možeš čak pronaći savršenu studiju slučaja u videu od prije više od 20 godina, gdje Steve Jobs koristi pauzu od oko 18 sekundi, kako bi odgovorio na kritike. Ali baš kao što možeš koristiti pravilo neugodne šutnje za sebe, možeš ga koristiti i da izvučeš najbolje iz drugih.

Umjesto da po navici učiniš nešto od ovoga:

  • Usmjeriš smjer rasprave
  • Ugušiš kritičko mišljenje
  • Spriječiš sramežljive ili suzdržane pojedince da dijele svoja razmišljanja
  • Ispunjavaš te “neugodne tišine” svojim glasom, umjesto da dopustiš drugima da pronađu svoj.

Mnogi od današnjih najuspješnijih poslovnih lidera znaju vrijednost neugodne šutnje. U Amazonu, Jeffu ​​Bezosu treba do 30 minuta na početku sastanaka, kako bi njegov tim pročitao sve bilješke ili press clipping u potpunoj tišini. To omogućuje onima koji su u vrijeme sastanka, da u potpunosti pročitaju i usvoje dopis, a zatim da formulišu čvrste misli.

Tim Cook u Appleu je poznat po svojim dugim, neugodnim pauzama  – kada “sve što čujete je zvuk kako on trga omot energetskih pločica, koje neprestano jede”, navodi se u članku časopisa Fortune iz 2008. godine.

A ako sastanak uključuje pregovore? Tada se šutnja takođe može iskoristiti u tvoju korist – kao što je ilustovano u radu iz 2021. godine objavljenom u Journal of Applied Psychology. Autor Jared Curhan, direktor Laboratorija za istraživanje ponašanja Massachusetts Institute of Technology, otkrio je da tišina između 3,5 i 9,5 sekundi uveliko povećava potencijal za napredak u pregovorima.

Dakle, sljedeći put kada vodiš sastanak, brainstorming ili trebaš pregovarati, sjeti se pravila neugodne šutnje. Pobrini se da svi znaju da produžena razdoblja tišine nisu samo u redu, nego su i cijenjena – jer će doprinijeti izvlačenju najboljeg iz svih. Uostalom, šutnja je zlato…ali samo ako je znaš koristiti.

ultra.ba

(Visited 16 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments