Djevojčica izliječena od raka napisala knjigu poezije “Stihovi mog srca”

21 nov

Knjiga poezije “Stihovi mog srca” koju je napisala trinaestogodišnja djevojčica iz Gračanice izliječena od raka, trebala bi biti izdata do kraja ovog mjeseca, najavljeno je iz Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti s područja Tuzlanskog kantona “Pipol”.

Knjiga je nastala tokom dugotrajnog bolničkog liječenja, transplantacije matičnih ćelija u Turskoj i kućne izolacije koja je uslijedila nakon transplantacije, tokom koje je djevojčica Lejla pisala pjesme koje su joj bile jedina okupaciona terpija tokom borbe s rakom.

U pjesmama otkriva svoje tuge, čežnje, želje, priča o ljudima koje je susrela na tom putu, a istovremeno čak i u najtežim momentima pronalazi sitne razloge za radost i sreću, koje na duhovit način opisuje u svojim pjesmama.

Promocija knjige “Stihovi moga srca” uslijedit će u oktobru na području Tuzlanskog kantona a nakon toga i na području BiH.

Najava knjige je jedna od završnih aktivnosti u sklopu kampanje “Zlatni septembar/Gold september” koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, saopćeno je iz Udruženja “Pipol”.

Knjiga poezije jedna je od aktivnosti koja se realizira u sklopu projekta “Svjetlo nakon mRAKa” čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla.

-/ba.n1info.com/

(Visited 60 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments