Čovjek koji je s Bezosom letio u svemir poginuo u padu malog aviona

25 jan
Glen de Vries

Glen de Vries

Glen de Vries, 49-godišnji preduzetnik koji je prošlog mjeseca letio u svemir s glumcem Williamom Shatnerom na letu koji je lansirao Blue Origin Jeffa Bezosa, poginuo je u četvrtak u nesreći malog aviona u New Jerseyu.

U saopćenju koje je tvitovao Blue Origin stoji: “Iznenadila nas je vijest o smrti Glen de Vriesa. Unio je toliko života i energije cijelom Blue Origin timu i svojim kolegama iz posade. Njegova strast prema avijaciji, njegov dobrotvorni rad i njegova posvećenost svom poslu dugo će biti cijenjeni.”

Nesreća jednomotorne Cesne 172 dogodila se i četvrtak popodne u blizini državnog parka New Jersey u Lake Kemah. Državna policija New Jerseya danas je otkrila identitet dvojice poginulih – de Vriesa i vlasnika aviokompanije iz New Jerseya Thomasa Fischera.

De Vries je bio potpredsjednik za životne nauke i zdravstvenu zaštitu u Dassault Systèmesu, matičnoj korporaciji tehnološke kompanije Medidata Solutions, koju je suosnivač de Vries.”Naše misli i podrška idu Glenovoj porodici”, navodi se u saopćenju Dassault Systèmesa, dodajući da su de Vriesova neumorna energija, empatija i pionirski duh ostavili traga na svima koji su ga poznavali.

“Glen će nam zaista nedostajati, ali njegovi snovi – koje dijelimo – žive i dalje: težit ćemo napretku u nauci o životu i zdravstvu jednako strastveno kao i on”, dodali su.

Cessna sa četiri sjedišta srušio se oko 16 sata u šumovitom području 40 milja sjeverozapadno od New Yorka. Istražitelji još nisu identifikovali ko je od dvojice muškaraca pilotirao.

/klix.ba/

(Visited 63 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments