Četvrtak – ključni dan da posjetite najvažniji događaj za razvoj karijere

3 apr

Za sve one koji traže posao, stipendiju, edukaciju, praksu, sezonski posao ili im trebaju savjeti za razvoj karijere i dalje školovanje idealan je događaj STARfest-a koji se po treći put održava u velikoj dvorani Centra Skenderija u četvrtak 04.04.2024. godine (09:30 – 17:00). Ulaz je besplatan.

STARfest je sjajna prilika da saznate više o opcijama za razvoj karijere i upoznate preko 100 top ljudi, kompanija i organizacija kroz direktni kontakt, 25 radionica, zanimljive diskusije na main stage-u te izlagače na sajmu prilika.

Evo kako izgleda kompletan program:

Poseban fokus ovoga STARfest-a jeste i na promociji studentskih organizacija koje su već
integrirane u EU tj. članice su evropskih mreža i nude međunarodnu praksu i obuku za studente, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Italije. Pored njih, STARfest su podržali i Vlada Kantona Sarajevo, Federalni zavod za zapošljavanje, Udruženje HR managera, Telemach Fondacija i mnogobrojne kompanije i organizacije.

U protekloj godini dva izdanja STARfesta posjetilo je 5.000 mladih, uz bogat program: 102
izlagača, 42 radionice, 58 govornika na glavnoj pozornici i 300.000 online pregleda.

Kako je izgledao 2. STARfest pogledajte u kratkom videu:

 

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Ukoliko želite i sami biti partneri STARfesta kontaktirajte direktno organizatora – Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ ([email protected]).

Medijski partneri su Klix, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, te Hocu.ba najposjećenija info platforma za mlade.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments