Četiri ključna razloga za uspjeh Netflix-a

6 mar

Od proljeća 2020. streaming servis za gledanje serija i filmova, Netflix, rapidno je napredovao, jer su mjere uvedene zbog korone nalagale pretežno ostajanje kod kuće.

 

Kompanija je prošle nedjelje objavila rezultate za cijelu godinu, sa svojim investitorima, i planove za 2022. Evo što možemo naučiti od uspjeha Netflixa.

Netflix zarađuje mnogo

Kompanija sada ima više od 200 milijuna pretplatnika, što je više od 30% u odnosu na 2019.Prošle godine se pretplatilo oko 37 milijuna novih ljudi, uključujući 8,5 milijuna samo u posljednja tri mjeseca.

Također, većem profitu je doprinio rast cijena u SAD, Velikoj Britaniji i ostalim zemljama.To se dogodilo u posljednjem kvartalu 2020, i donijelo Netflixu uvećanje za 24%, odnosno skok na 6,6 milijardi dolara, dok je profit dostigao 542 milijuna dolara.

Kompanija je za godinu dana prijavila skoro 25 milijardi dolara prihoda i gotovo 2,8 milijardi dolara profita.

Ruše se nacionalne barijere

Više od 80% novih registracija prošle godine došlo je izvan SAD i Kanade, a Europa je računala na najviše novih članova. Serije Netflix-a sve više ruše nacionalne barijere.

Možda bude nova sezona serije “Bridgerton”

Uspjeh “Lupin”-a i drugih naslova kao što su “Bridgerton”, “Tiger King” i “Money Heist”, pokazatelji su u kojoj je mjeri Netflix, koji se nekada oslanjao na filmove i serije drugih kompanija, postao sila u svijetu filma i televizije.

Kompanija, koja je pokrenula streaming 2007. godine, ima više od 500 naslova u postprodukciji ili u pripremi za lansiranje, i rekla je da planira da objavljuje najmanje jedan originalni film svake nedjelje tijekom 2021. godine.

Jednim okom motre na konkurenciju

Netflix-ova strategija da zadrži vodeću ulogu je nov materijal, jer kompanije kao što su Disney, Viacom, HBO, ulažu više napora u striming ponudu.

“Veliki rast u striming zabavi doveo je do toga da se rivali natječu s nama na nove načine.

To je razlog zašto smo se kretali tako brzo, fokusirano na originalne naslove prilagođene svijetu i svim nacijama”, piše u bilješci za investitore.

Ključna razlika su originalni, novi naslovi.

 

/manager.ba/

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments