Česte greške koje turisti prave obilazeći London

29 maj

London je jedno od najpopularnijih svjetskih turističkih odredišta i to s dobrim razlogom. Grad je prepun historijskih mjesta, dobrih restorana, prekrasnih pogleda, kulturne raznolikosti i još mnogo toga.
Iako je lokalno stanovništvo vrlo prijatno prema turistima, ne ustručavaju se ukazati na greške koje posjetitelji često prave tokom svog boravka u britanskoj prijestolnici.
Ulazak u crvene telefonske govornice
– Turisti koji posjećuju London često čine grešku misleći da su klasične crvene telefonske govornice sjajna mjesta za fotografiranje. Međutim, mnoge govornice kasnonoćni zabavljači koriste kao pisoare pa je najbolje snimiti tu epsku fotografiju izvan govornice – rekli su blogeri Eulanda i Omo Osagiede.
Korištenje taksija
– Jedna od najvećih grešaka koju posjetitelji čine u Londonu je pretpostavka da će vožnja taksijem biti brža od gradskog prijevoza. London je ogroman, a promet može biti loš u bilo koje doba dana. Tako je gotovo uvijek brže uskočiti u metro i stići bilo gdje – navodi blogerica Julie Falconer.
 
Rezervacija smještaja u zoni 1
– Nemojte misliti da ćete vidjeti više od Londona ako budete našli smještaj u prvoj zoni. Ostanite u zoni tri ili četiri i vozite se metroom svaki dan. Uštedjet ćete bogatstvo – rekla je blogerica Poppy Loves.
Zbunjujući mostovi
– Turisti često miješaju Tower Bridge i London Bridge. To su dva različita mosta – kazala je blogerica Steffi Crivellaro.
 
Imate nerealna očekivanja
– Mi Britanci smo dovoljno simpatični, ali ako očekujete naciju koja će vam baciti kaput dok prelazite preko lokve, bit ćete veoma razočarani. No, još uvijek postoji dobrovoljnih viteza koji će vam pomoći da obiđete grad – rekao je bloger Carl Thompson.
Ne šetaju dovoljno
– Ne upotrebljavajte metro kada možete brže doći pješke. Šetnja obalom rijeke Temze posebno je slikovita, južna obala prepuna je restorana i atrakcija za posjetitelje, dok je sjeverna obala mirnija (a ujedno i savršena staza za trčanje) – rekla je Elle Linton.
Izbjegavanje autobusa
– Turisti koriste metro više nego što trebaju. London ima jednu od najboljih autobuskih mreža u Evropi, a mnogo je jeftinija od metroa. Umjesto da idete metroom, uđite u autobus i razgledajte London – rekla je blogerica Ronke Lawal.
/ba.ekapija.com/
(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments