Carstvo tirkizno plavog mora i jedna od najljepših plaža svijeta

8 jul

Obožavamo Jadran i naše hrvatsko more, ali mora se priznati kako je teško ostati ravnodušan na grčke i talijanske skrivene plaže.

Grčka je tako svake godine sve popularnija destinacija, a samo je pitanje vremena kada će to postati i Italija, odnosno njezin otok Sardinija – pravo carstvo mediteranske ljepote, piše jolie.hr.Naime, Sardinija je veliki otok na zapadnoj strani talijanske obale te ga krase predivne kamene i pješčane plaže koje svojom ljepotom oduzimaju dah, a jedna od najljepših je neosporno Cala Doméstica.

Naime, Cala Doméstica je plaža koja se nalazi na južnom dijelu Sardinije te je odlikuje prekrasna pješčana uvala, savršena prozirnost tirkiznog mora i bijele visoke stijene svuda okolo.

Do nje se dolazi cestom od gradića Buggerrua, udaljenog 5 kilometara, a kupanje ovdje iznimno je sigurno jer je uvala dobro zaštićena od morskih struja i vjetra, te je voda plitka.Idila je potpuna kada uz sve to ubrojite i činjenicu da ova plaža među turistima još uvijek nije jako razvikana te na njoj nema masovnih gužva.

No, treba imati na umu da hlada nema, jer je jedina vegetacija ovdje tipična mediteranska makija, odnosno tip niskog guštika koji ne pruža zaklon od jakog sunca. Također, netaknuta priroda ovdje doista i jest takva – bez pretjeranih čovjekovih intervencija, pa u blizini plaže nema kafića ni restorana.

Iako bi to neke moglo odbiti od cjelokupnog boravka na ovoj plaži, garantiramo vam da se isplati nositi sa sobom sve što vam treba. Cala Doméstica toliko je lijepa u svojoj surovosti da će vam biti teško napustiti je.

Inače, zanimljivo je i da je na kamenom rtu lijevo od same plaže smještena i španjolska stražarska kula iz 18. stoljeća, visoka oko 10 metara, a na koju se možete i popeti te odatle snimiti okolno područje. Do kule vodi staza koja počinje odmah iza starih rudarskih skladišta sa strane plaže i do nje vam treba tek nekoliko minuta šetnje.

-jabuka.tv

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments