Čak 85 milijuna KM za programe zapošljavanja u 2024. godini

30 dec
Preko programa zapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje u protekloj godini zaposlilo se 12.000 ljudi.

Postotak ugovorenih sredstava nikad nije bio viši. Od predviđenih oko 72 milijuna KM za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja ove godine u gospodarstvo smo plasirali gotovo kompletan iznos, što je dokaz aktivnog rada, ali i adekvatno kreiranih programa prilagođenih kako poslodavcima tako i nezaposlenim, rekla je direktorica FZZZ Helena Lončar u razgovoru za Dnevni avaz.

Kako je kazala, federalni zavod za zapošljavanje realizira set mjera s ciljem zapošljavanja teže zapošljive kategorije nezaposlenih. Naglasila je također da je za navedene programe izdvojeno čak 85 milijuna KM za narednu godinu.

Osim toga, u okviru svojih aktivnosti započeta je i realizacija programa sufinanciranja obuke nezaposlenih osoba u realnom poslovnom okruženju u skladu s potrebama tržišta rada, odnosno poslodavaca. Evaluacija naših mjera ukazuje na to da između 50 i 70 posto sufinanciranih osoba ostane u radnom odnosu i do 12 mjeseci po isteku perioda sufinanciranja, u zavisnosti od od toga o kojoj mjeri je konkretno riječ, što predstavlja vrlo dobar rezultat, istaknula je Lončar te dodala da su u tijeku intenzivne pripreme za realizaciju programa zapošljavanja.

Posebno je naglasila i da su iz vlastitih sredstava izdvojili novac za realizaciju određenih projekata.

To su, prije svega, projekti zapošljavanja asistentskog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji BiH i stručnog kadra u ustanovama socijalne zaštite te djece šehida i poginulih boraca, zaključila je Lončar za Avaz.

jabuka.tv

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments