BY LEAP TALKS: Upoznajte Studentsko vijeće Ekonomskog fakulteta u Tuzli

29 apr

Studentsko vijeće Ekonomskog fakulteta u Tuzli (SVEF) je samoupravna organizacija studenata i studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Studentsko vijeće Ekonomskog fakulteta u Tuzli je sudjelovalo u mentorskoj podršci u okviru BY LEAP programa.

Amina Hadžić ističe da im je BY LEAP program mnogo koristio, kako njoj samoj, tako i ostalim članovima vijeća. Kroz pomenuti projekat definisali su konkretne ciljeve svoje organizacije i odredili njen fokus. To su im omogućili razni zadaci koje su imali tokom trajanja projekta, a posebno ističe određivanje snaga i slabosti vijeća, i otkrivanje prilika i prijetnji s kojima trebaju da se susretnu.

Amina je posebno istakla značenje mentorske podrške i pisanja strategije za koju kaže: “Kroz pisanje strategije Studentskog vijeća definisali smo koje su to aktivnosti na kojima trebamo raditi u budućnosti, pa shodno tome smo napravili plan rada za naredne tri godine.”

U nastavku pogledajte video u kojem smo ugostili Amina Hadžić, predsjednicu Studentskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

BY LEAP Talks realizuju Inkubator društvenih inovacija “MUNJA” u okviru trogodišnjeg regionalnog projekta “Omladina Balkana: Povezivanje obrazovanja, vještina i mogućnosti za partnerstvo u regionalnim praksama zapošljavanja” koji finansira Evropska unija, a koji se sprovodi u 6 zemalja zapadnog Balkana.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments