Budućnost za izbjegavanje gužvi: Pogledajte kako će izgledati rimski električni zračni taxi

25 nov
Upravitelj zračne luke Marco Troncone, izjavio je kako bi vožnja ovim helikopterom, potrajala petnaestak minuta. Uzevši u obzir da od Fiumicina do centra autom treba barem 45 minuta, jasno je kako je riječ o priličnoj uštedi vremena…

Putnici koji će letjeti u Rim od 2024. godine nadalje, moći će se od aerodroma do centra grada prevesti zračnim taksijem, ukoliko projekt i suradnja između aerodroma i njemačkog startupa krene prema očekivanjima.

Naime, startup Volocopter se nada kako će zračna luka Fiumicino postati jedno od mjesta koje će ugostiti zračni taksi. Za početak, nemojte očekivati nikakav ogromni helikopter, pošto bi isti trebao biti na struju i imati tek dva mjesta.

Upravitelj zračne luke Marco Troncone, izjavio je kako bi vožnja ovim helikopterom, potrajala petnaestak minuta. Uzevši u obzir da od Fiumicina do centra autom treba barem 45 minuta, jasno je kako je riječ o priličnoj uštedi vremena.

Cijena neće biti baš najjeftinija, ali ne sumnjamo kako će zračni taksi imati svoje interesente. Za početak, ona će iznositi oko 1100 kuna, a s vremenom, kako će stvar postati komercijalnija, i sama cijena će postajati niža.

„Linija će biti vrlo brza. Radit će se o bešumnoj vožnji, a nivo zagađenja iznosit će točno – nula“ izjavio je Troncone za Reuters. Ipak, ako sve bude prema planu, još će dva grada ovaj taksi dobiti i prije Rima. Volcopter bi želio svakako u Parizu prometovati do Olimpijskih igara 2024., a Berlin bi ujedno koristili i kao grad u kojem bi razvijali i unaprjeđivali ovu uslugu.

 

/punkufer.dnevnik.hr/

(Visited 23 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments