Blokada kao najveći problem kreativaca: Stručnjak otkriva kako je prevazići (VIDEO)

27 sep

 

 

U kreativnoj industriji zaposleni nailaze na različite izazove zbog kojih se ponekad suočavaju sa blokadama. Njihovo prevazilaženje može da bude veoma teško, pogotovo ako imaju vremenske rokove za zadatke koji ne mogu da čekaju povoljniji period za kreativni proces.

Postoje različiti načini za prebrođivanje kreativne ,,krize“ koju izaziva blokada. U nju mogu da upadnu i vrhunski stručnjaci. O najlakšoj metodi za BIZLife govori suosnivač i kreativni direktor agencije ,,Bruketa&Zinic&Grey“ Davor Bruketa kog smo imali priliku da upoznamo na Weekend.16 vodećem regionalnom festivalu medija, komunikacije, marketinga i širokog područja kreativnog biznisa.

,,Ja plivam. Prvih 15 minuta stavim naočare, čujem samo šum vode, nema telefona, nikog. Mozak ispusti sve one dnevne informacije: moram ovo, žurim, zakasnio sam, treba ovo, treba ono. Počinje kreativni proces, postavi se pitanje. I u sat vremena plivanja možda ću dobiti odgovore na sve izazove. Možda je bilo samo pitanje na koje nisi mogao naći odgovor“, objašnjava stručnjak.

Još jedan problem sa kojim mogu da se suoče kreativci je izlazak iz zone komfora zbog klijenta. Kao i blokada, može da predstavlja veliku prepreku za funkcionisanje u poslu. Zato, prema njegovim rečima, mora da postoji poverenje između klijenta i agencije i ono je ključna reč.

,,Čovek mora da razume i da bude siguran da agencija koja radi za njega duboko razume njegove izazove i da ima apsolutno poverenje u agenciju da bi uopšte mogao da eksperimentiše i rizikuje. Nekad problemi klijenata traže da se izađe iz zone komfora, a nekad ne“, zaključuje Davor za BIZLife.

Podsećamo, Weekend Media Festival u Rovinju, koji je trajao od 21. do 24. septembra, okupio je rekordan broj posetilaca koji su imali priliku da učestvuju u predavanjima i da od vodećih regionalnih i svetskih stručnjaka čuju sve o aktuelnim temama i trendovima današnjice, uz nezaobilaznu dozu odličnog druženja i zabave.

 

-bizlife.rs

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments