Ena Avdić: “Voljela bih krenuti putem svjetskih blogerki pa pokrenuti svoj brend”

21 apr

Ena Avdić je perspektivna, profesionalna i ambiciozna mlada djevojka iz Sarajeva.
Ena je uz to i studentica menadžmenta na Internacionalnom fakultetu u Sarajevu i uspjeva uskladiti kako poslovne, tako i studenske obaveze.

Ena nam je otkrila kako izgleda jedan njen dan, te šta je to njena motivacija za daljni rad.

Kako izgleda tvoj dan? 
Svaki dan je drugačiji, sve ovisi o tome koliko moram biti produktivna(smijeh). Šalu na stranu, volim ustajati ranije kako bih iskoristila dan što više, tako da se budim otprilike oko 8  sati. Jutra koristitim za poslove koji zahtijevaju mir i tišinu– uglavnom su to mailovi, planiranje kontenta i ostali administrativni poslovi. Nakon toga obicno imam predavanja na fakultetu, pa nekoliko sati izdvojim i za to. Sadržaj za društvene mreže snimam uglavnom poslijepodne ili rano ujutru, sto onda zahtijeva  budjenje i u 5-6. Edit oduzima najviše vremena, tako da nekada i po 2-3 sata izdvajam i za to, posebno od kako ima You Tube kanal. Edit je postao jedan od najzahtijevnijih poslova, tako da obaveze često podređujem njemu. U večernjim satima najčešće objavljujem Yt videe i IG feed postove i tada ulazim u interakciju sa followersima, odgovaram na poruke i komentare.. Nekada su dani ispunjeniji obavezama, ukoliko imam neko snimanje kampanje, ako snimam vlog ili imam neko fotkanje.. Ja generalno nemam radno vrijeme, tj. moj radni dan traje 24h, jer ako ne snimam onda razmišljam o sadržaju i istražujem tržište. 
Tvoj najveći talenat? 
Nadam se da moji talenti govore sami za sebe, ali ono na šta sam ja najviše ponosna jesu govorne vještine i interakcija sa kamerom.

Koliko vremena ulažeš u pripremu jednog snimanja? 
Svaki projekat je drugačiji, ali nikada ispod 24h. Priprema i planiranje i jesu najzahtijevniji dio ovog posla. Nekada planiranje traje i po mjesec dana, jer organizirati sve sam nije bas jednostavno, posebno ako se radi o seriji fotografija. Ideja dođe kroz par minuta, ali realizacija zna biti zapetljana.

Gdje pronalaziš inspiraciju?
 
Najveća inspiracija su mi već ostvarene kolege u ovom poslu i nemam problem sa tim da to kažem. Mnogo inspirativnih profila pratim i naravno da imam svoje uzore. Međutim, nikako ne podrzavam kopiranje!

Znamo i da si bila model za kompaniju Alma Ras, kako si se snašla u toj ulozi? 
To je bilo jedno potpuno novo iskustvo za mene i sretna sam sto sam imala priliku biti dio kampanje za jednu od najuspješnijih bh kompanija. Iako nikada nisam bila u toj ulozi-uživala sam. Volim biti na ozbiljnim setovima i biti ispred objektiva profesionalnih fotografa, ali da budem iskrena više se vidim kao kreator sadržaja nego model. 

Koji je bio najveći izazov u tvojoj dosadašnjoj karijeri? 
Najveći izazov i prepreka do sada mi je zasigurno bilo obaranje Instagrama. Naime, početkom ove godine profil mi je bio hakiran i teško sam to podnijela. Nije mi bilo svejedno kako sam preko noći izgubila sve ono na čemu sam vrijedno radila. Još uvijek se oporavljam od tog šoka..Da li uspjevaš da uskladiš obaveze sa fakultetom? 
Sreća u nesreći je to sto je zbog trenutne pandemije u svijetu sve online i meni to baš ide u prilog. Online nastava je olakšavajuća okolnost jer na taj način stižem sve postići. Škola je oduvijek moj prioritet i drago mi je sto uspijevam uskladiti sve svoje obaveze.

Tvoja najveća podrška je?
Moram biti iskrena i reći da me zaista podržavaju sve važne osobe u mom zivotu, a porodica mi je naravno najveća podrška. 

Šta voliš da radiš u slobodno vrijeme? 
Odnedavno sam otkrila svoju strast prema fitnesu, tako da slobodno vrijeme provodim u teretani. Barem onda kada rade. (smijeh).

Kojim tokom bi željela da ide tvoja karijera u budućnosti? 
Pa teško je planirati i pričati o budućnosti, ali recimo da bih voljela krenuti putem svjetskih blogerki pa pokrenuti svoj brend i ući u svijet poduzetnika. Ovaj posao pruža mnogo mogućnosti, relativno je nov, ali već je postao veliki dio svih sfera života 

Da li imas savjet za mlade djevojke koje teže ka ostvarenju svojih snova. 
Ja se vrlo često vodim mišlju ‘’ono sto ti je suđeno-stići će te, pa makar se nalazilo ispod dvije planine’’, ali vrlo je važno da se za svoje ciljeve i snove borimo svim raspoloživim sredstvima. Danas je malo toga nedostižno u životu, svi krećemo sa istog starta, ali uspijevaju samo oni koji ne odustaju na prvoj prepreci. Tako da drage moje djevojke, vjerujmo u svoje snove i vrijedno radimo na njihovim ispunjenjima!

Više informacija o Eni možete saznati na:
IG: @avdic.ena
YT: Ena Avdić

Eni želimo puno sreće u daljnoj karijeri i životu!!

Autorica: Hana Hodžić

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments