Avanturist koji ruši granice i briše predrasude: Životna priča ovog čovjeka oduzima dah

22 mar

 

 

Kevan Chandler cijeli život proveo je u invalidskim kolicima, a ipak je uspio ostvariti sve svoje snove

Prije tri i pol godine Kevan Chandler sjedio je na vrhu brda u Kentu u Engleskoj. To je nešto što ovaj 33-godišnjak nikada prije nije učinio i to zato što od djetinjstva boluje od spinalne mišićne atrofije zbog koje je nepokretan. Vezan uz kolica, Kevan dugo nije mogao ni slutiti da će danas biti pravi i iskusni planinar, putopisac i avanturist.

Iako od djetinjstva muku muči s teškom bolešću, okusio je avanturu i svježinu koju životu daju putovanja još kao dijete kada je s roditeljima putovao diljem Sjeverne Amerike. Kevan je u pubertetu prijateljima znao reći da bi volio jednostavno trčati poljima i gorama – samo da može. I dok su dugo takve njegove javno izgovorene želje izazivale sućut njegovih prijatelja, Kevan je danas postao avanturist kakav se rijetko viđa i svima pokazao da se voljom i uz malo pomoći – sve granicu brišu.

Naime, jednog je dana na izletu s prijateljima Kevan izrazio svoju želju da posjeti Europu i nije ni slutio da će mu upravo prijatelji pomoći da mu se želja ostvari. Uz pomoć najboljeg prijatelja Troyera, Kevan je izradio poseban ruksak za leđa u kojem je onda Troyer nosio Kevana. I tu je priča započela.

Uz prijateljeve noge kao prijevozno sredstvo i puno njegove dobre volje, Kevan je od tada do danas uspio posjetiti sve države Europe, a u to ljeto 2016. šestero njegovih prijatelja izmjenjivalo se tijekom pet tjedana putovanja i nosilo ga na planine, niz male uličice, na tornjeve dvoraca i crkava – na mjesta koja su do tada Kevanu bila nedostupna.

Nakon povratka u SAD, Kevan je osnovao udrugu We Carry Kevan čiji je cilj pomoći učiniti nepokretne ljude mobilnima uz pomoć dobrovoljaca. Uz to, Kevan je započeo suradnju s brendom planinarskih ruksaka Deuter kako bi stvorili ruksake za širu prodaju namijenjene upravo nošenju odraslih osoba s invaliditetom. Danas ovaj nevjerojatan čovjek radi kao promotor brenda i putuje diljem svijeta.

Kevanova je priča obišla svijet i postala inspiracija mnogim mladim ljudima s invaliditetom, Kada nešto dovoljno jako želimo – samo je nebo granica.

 

/zena.rtl/

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments