Apple nakon sedam godina predstavio revolucionarni uređaj: Košta više od 6.000 KM

8 jun

Apple je pokazao kako uređaj radi s aplikacijama, videozapisima i fotografijama, nudeći ogroman zaslon za sav vaš sadržaj.

Appleov uređaj za proširenu stvarnost napokon je predstavljen nakon sedam godina.

– Uz Vision Pro više niste ograničeni zaslonom – rekao je Tim Kuk (Cook) predstavljajući novitet.

Ovaj sistem je mnogo više fokusiran na proširenu stvarnost nego na virtualnu, stapa virtualnu stvarnost sa stvarnim svijetom. Djeluje vašim očima, rukama i glasom. Apple je pokazao kako uređaj radi s aplikacijama, videozapisima i fotografijama, nudeći ogroman zaslon za sav vaš sadržaj. Također, njime se mogu igrati videoigre i gledati 3D filmovi.

Hardver ima novu karakteristiku pod nazivom EyeSight, koja koristi prednji zaslon za otkrivanje vaših očiju drugim ljudima u prostoriji. Vision Pro bežično radi s Mac računalom i s Mac perifernim uređajima.

Uređaj pokreće M2 čip koji je uparen s R1 čipom kako bi se stvorio dvoprocesor. Vision Pro može snimati prostorne fotografije i videozapise. Također može simulirati mračno kazalište u svijetloj sobi. Bob Iger se pridružio eventu i rekao da možete ići u Disney World putem uređaja. Sport, koncerti… sve kroz VR.

Vision Pro kompatibilan je s prilagođenim optičkim umecima koji se magnetski pričvršćuju na leće, proizvođača Zeiss, za one koji nose naočale. Trajanje baterije je do 2 sata s vanjskom baterijom ili cjelodnevno kada je priključen, prenosi 9to5mac.

Zaslon ovog uređaja koristi microLED i uključuje 23 miliona piksela na dva panela.

Kada je riječ o aplikacijama, Microsoft i Zoom već su optimizirani za visionOS. Stotine hiljada aplikacija za iPad i Mac bit će automatski dostupne pri pokretanju.

Ovaj uređaj koštat će oko 3.265 eura (više od 6.000 KM), a na tržište stiže početkom naredne godine.

-avaz.ba

(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments