Aplikacije koje će svaki Instagram profil učiniti sjajnim

19 sep

Bez obzira na to što ga brojne druge društvene mreže „napadaju“, Instagram je s milijardu korisnika koji ga svaki mjesec posjećuju definitivno broj jedan. Zbog činjenice da su fotografije glavni oblik objava koje se tamo pojavljuju, odlična je platforma i za brojne brendove. Kako učiniti da se baš tvoj Instagram profil ističe u tolikoj masi, pročitaj u nastavku.

Instagram

ADOBE LIGHTROOM ZA „PROFI“ INSTAGRAM

Jedna od najpopularnijih aplikacija koje će tvoje fotke učiniti posebnima i „profi“ svakako je Adobe Lightroom. Možeš je koristiti i na svojim mobilnim uređajima, ali i na svom laptopu, odnosno računalu.

Ova je aplikacija „sestra“ aplikacijama poput Photoshopa, Premiere Proa, Illustratora i slično. Omiljena je među profesionalnim fotografima pa je svakako i ti možeš pokušati koristiti. No, imaj na umu jedno pravilo: za njezino korištenje potrebno je malo strpljenja.

NA VSCO STVARAJ SVOJE VLASTITE FILTERE

Druga omiljena aplikacija među ljubiteljima fotografije je i VSCO. Ona krije mnoge filtere, ali i mogućnost stvaranja vlastitih. Kada stvoriš vlastiti filter prilagodbom svjetla, kontrasta i dodavanjem različitih efekata, dobit ćeš ujednačen feed, koji će biti prepoznatljiv jer ima tvoj vlastiti pečat, a koji je, k tomu, oku itekako ugodan.

Na Instagramu se jednostavno sve vrti oko estetike, a ova aplikacija uvelike će ti pomoći u tome. Aplikacija je dostupna i na iOS i na Android uređajima.

AKO VOLIŠ JEDNOSTAVNOST, BIRAJ SNAPSEED

Googleova aplikacija Snapseed jedna je od najviše „user-friendly“ aplikacija koje se bave obrađivanjem fotografija. Googleova je pa je popularnija među korisnicima Androida, međutim dostupna je i na iOS uređajima.

Iako je poprilično jednostavna za korištenje, neka te to ne zavara. Snapseed ima itekako puno opcija pomoću kojih možeš uraditi čuda sa svojom fotografijom. Savršena je za početnike u svijetu fotografije, ali i za one nešto iskusnije korisnike.

ZA LJUBITELJE VIDEA TU JE QUIK

Među aplikacijama koje se tiču obrađivanja i dotjerivanja fotografija, našla se i aplikacija Quik. Riječ je o aplikaciji od GoProa pomoću koje vrlo lako i kvalitetno možeš obrađivati svoje videe. Možeš ih rezati, ubrzavati, usporavati i raditi s njima što želiš.

Sjajna je stvar što postoje već neke predviđene, automatske promjene videa koje ti aplikacija nudi. Međutim, ako ti se one ne sviđaju, uvijek možeš uraditi svoje vlastite. Baš kao što je slučaj s filterima na fotografijama.

Prouči neke od ovih aplikacija, nauči ih dobro koristiti i vidjet ćeš kako će estetika postati sinonim tvom Instagram profilu.

(Visited 211 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments